Lead developer
Alles over de functie van Lead Developer

Wat doet een Lead Developer?

Welkom bij Working Talent! Als Lead Developer ben jij een ervaren en gedreven professional op het gebied van softwareontwikkeling. Maar wat houdt de functie van Lead Developer precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze belangrijke rol in de IT-sector.

Software ontwikkelaar

Wat is een Lead Developer?

Een Lead Developer - ook wel Technical Lead genoemd - is een ervaren softwareontwikkelaar die een cruciale rol speelt in het ontwikkelproces van software, applicaties en websites.

Als Lead Developer ben je niet alleen verantwoordelijk voor het schrijven van hoogwaardige code, maar ook voor het aansturen en begeleiden van het ontwikkelingsteam. Je bent de leidende kracht die de technische visie en strategie van het project bepaalt en ervoor zorgt dat deze visie wordt gerealiseerd.

Taken en verantwoordelijkheden

Wat doet een Business Developer?

Als Lead Developer draag je een grote verantwoordelijkheid binnen het ontwikkelteam. Enkele van je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 1. Technische leiding: je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de technische visie, architectuur en strategie van het project. Je werkt nauw samen met andere teamleden om technische beslissingen te nemen en ervoor te zorgen dat de ontwikkeling in lijn is met de gestelde doelen.
 2. Code review: als Lead Developer ben je verantwoordelijk voor het beoordelen en goedkeuren van code die door andere teamleden is geschreven. Je zorgt ervoor dat de code voldoet aan de kwaliteitsnormen en best practices van het team.
 3. Teambegeleiding: je speelt een actieve rol in het begeleiden en coachen van junior en medior developers. Je deelt je kennis en ervaring om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en hun groei te stimuleren.
 4. Projectmanagement: je bent betrokken bij het projectmanagementproces. Je werkt samen met de projectmanager om de voortgang van het project te bewaken, deadlines te halen en eventuele risico's te identificeren.
 5. Technologische innovatie: je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in softwareontwikkeling en draagt bij aan de technologische innovatie van het team en de organisatie.
 6. Communicatie: je bent een belangrijke schakel tussen het ontwikkelteam en andere belanghebbenden binnen de organisatie. Je communiceert helder en effectief over de voortgang, uitdagingen en oplossingen.
Vaardigheden en competenties

Wat moet je kunnen als Business Developer?

Om succesvol te zijn als Lead Developer zijn er een aantal essentiële vaardigheden en competenties die je moet bezitten:

 1. Technische expertise: je hebt uitgebreide ervaring en expertise in softwareontwikkeling en programmeertalen zoals Java, C#, Python, Ruby of JavaScript.
 2. Leiderschap: je beschikt over sterke leiderschapsvaardigheden en kunt het ontwikkelingsteam effectief aansturen en motiveren.
 3. Probleemoplossend vermogen: je bent een creatieve probleemoplosser en kunt technische uitdagingen effectief aanpakken.
 4. Communicatieve vaardigheden: als Lead Developer ben je een goede communicator en kunt complexe technische concepten begrijpelijk uitleggen aan niet-technische teamleden.
 5. Samenwerking: je kunt goed samenwerken met verschillende teamleden en belanghebbenden om de gezamenlijke doelen te bereiken.
 6. Projectmanagement: je hebt een goed begrip van projectmanagementprocessen en kunt projecten effectief beheren en bewaken.
Salaris

Wat is het salaris van een Developer?

Het salaris van een Lead Developer ligt tussen de €3300 en €5300. Wat je daadwerkelijk verdient is afhankelijk van je opleidingsniveau en carrièreniveau. In een junior functie ligt het salaris tussen de €3300 en €3800. In een medior functie tussen de €3800 en €4500 en als senior kan je salaris oplopen tot wel €5300.

Als Developer trainee bij Working Talent verdien je €3000 per maand. Na het afronden van het traineeship kun je starten in een junior rol - en ontvang je hier een passend salaris voor.

Jouw droombaan?

Lead Developer worden

Bij Working Talent begrijpen we het belang van een ervaren en deskundige Lead Developer in een ontwikkelteam. Daarom bieden we een inspirerend 12 maanden durend Lead Developer traineeship waarin je niet alleen je technische vaardigheden aanscherpt, maar ook je leiderschapsvaardigheden ontwikkelt.

Ons traineeship biedt de unieke kans om praktijkervaring op te doen bij gerenommeerde organisaties en jezelf te bewijzen als een leidende kracht in de softwareontwikkeling. Ontdek vandaag nog alle mogelijkheden bij Working Talent en zet de volgende stap in je carrière als Lead Developer!