Data traineeship Rijksoverheid
Data traineeship Rijksoverheid

Word Data trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

Data traineeship bij de Rijksoverheid

Welkom bij Working Talent! Ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een goede overgang van je studie naar een uitdagende carrière binnen de datawereld van de Rijksoverheid? Of ben je als opdrachtgever op zoek naar jong, dynamisch data-talent? Dan biedt Working Talent precies wat je nodig hebt!

Opdrachtgevers, ontdek hier de meerwaarde die Working Talent kan bieden aan uw organisatie door de inzet van hooggekwalificeerd data-talent.

Afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma krijgen bij Working Talent de kans om hun carrière in de datasector binnen de Rijksoverheid een vliegende start te geven. Lees hieronder meer over ons specifiek op de overheidssector gerichte data traineeship.

data traineeship rijksoverheid
data traineeship rijksoverheid
Word een professional

Beste Data traineeships bij Working Talent

Onze data traineeships bieden de ideale overgang van academische theorie naar een boeiende en invloedrijke carrière binnen de Rijksoverheid. Je krijgt de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen, je theoretische kennis toe te passen en je technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Al snel transformeer je tot een ware data professional. Daarbij kun je rekenen op:

 • Een aantrekkelijk startsalaris en direct een vast contract.
 • De mogelijkheid om je soft skills te ontwikkelen met gerichte trainingen.
 • Erkende certificaten voor alle voltooide trainingen.
 • Het belangrijkste: gegarandeerde zekerheid van een vaste baan.

Met andere woorden, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière in data bij de Rijksoverheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het Data traineeship bij de Rijksoverheid eruit?

Het traineeship begint met een intensieve bootcamp van 8 weken, waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van data-analyse, programmeren, databasebeheer en cloudtechnologieën. Deze periode vormt de basis voor je aanstaande jaar van werken en leren bij een overheidsorganisatie of lokale gemeente.

Dit programma is zorgvuldig ontworpen om perfect aan te sluiten op jouw specifieke leerbehoeften. Een waardevolle manier om ervaring op te doen in het veld van jouw interesse!

 • De eerste drie weken verdiep je je in de fundamenten van Agile & Scrum methodieken, netwerktechnieken, systeemarchitectuur, beveiliging, modelleringstechnieken, programmeren, databeheer en cloudoplossingen.

 • In de daaropvolgende vijf weken krijg je de kans om een specialisatie te kiezen die jouw interesse wekt en waarin je je verder wilt ontwikkelen, zoals data analyse, data engineering of data science.

 • Na afronding van het bootcamp wacht het praktijkgedeelte, waar jij de kans krijgt om je theorie in de praktijk te brengen en verder te groeien in jouw gekozen specialisatie.

vacature data traineeship rijksoverheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de Rijksoverheid

We werken samen met een breed scala aan opdrachtgevers door heel Nederland – van kleine organisaties tot de grootste overheidsinstanties. Wij zetten ons in om de ideale match voor jou te vinden, een plek waar je jouw data-vaardigheden niet alleen optimaal kunt benutten maar ook verder kunt ontwikkelen!

Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het Data traineeship?

Tijdens ons Data traineeship investeer je niet alleen in je professionele groei en vaardigheidsontwikkeling, maar bouw je ook aan een solide fundament voor je toekomstige carrière. Dit voordeel stelt je in staat om met een stap voor op de arbeidsmarkt te beginnen. Maar financiële zekerheid is natuurlijk ook belangrijk, en begrijpen dat je nieuwsgierigheid naar het salaris dat je als Data trainee kunt verwachten.

Hier is wat wij jou bieden:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

 • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures Data traineeship Rijksoverheid

Klaar om je datacarrière bij de Rijksoverheid te beginnen met Working Talent? Bekijk onze huidige vacatures en vind het traineeship dat perfect bij jou past. Jouw toekomst in de wereld van overheidsdata start bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!