Wat kan ik worden met security management
Vind de baan de bij jou past!

Wat kan ik met een hbo Security Management opleiding?

Security management is een vakgebied dat steeds belangrijker wordt. Met een hbo opleiding in security management leer je alles over het beheren en bewaken van een organisatie of bedrijf. Je leert hoe je security systemen moet inrichten, hoe je risico's inschat en hoe je bedrijven moet beschermen tegen crimineel gedrag. Naast de theoretische kennis die je opdoet tijdens je opleiding, leer je ook praktische vaardigheden zoals het lezen van blueprints en het gebruik van security systemen.

Over de opleiding

Wat leer je tijdens de hbo Security Management opleiding?

Tijdens de opleiding leer je hoe je criminele acties binnen organisaties kunt voorkomen en hoe je ertegen op moet treden indien het toch gebeurt. Hierbij kun je denken aan criminele acties zoals fraude, diefstal, cybercrime of terreur. Je leert hoe je informatie, bezittingen, activiteiten en mensen bij zowel kleine als grote organisaties kunt beveiligen.

De studie duurt in totaal vier jaar, maar hoe elk jaar eruit ziet is vaak afhankelijk per school. Vaak volg je vakken als risicomanagement, fysieke beveiliging en cyber security. Maar ook leer je het benodigde over recht, bedrijfseconomie en organisatiekunde. Na de opleiding kun jij je specialiseren in de beveiligingswereld of cyber security.

Jouw carrière na je studie

Wat kan ik worden met een hbo Security Management opleiding?

Na het volgen van de opleiding hbo Security Management heb je talloze mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Misschien ben je al bezig met de studie, moet je nog beginnen óf ben je zelfs al afgestudeerd. In alle gevallen is het natuurlijk fijn om te weten wat je mogelijkheden zijn. Hieronder lichten we enkele security functies uit die je kunt vervullen na deze hbo opleiding.

1. Security manager

Een Security Manager of beveiligingsmanager is verantwoordelijk voor de veiligheid en beveiliging van de werknemers, eigendommen en activa van een organisatie. Ze ontwikkelen en implementeren beveiligingsbeleid en -procedures, houden toezicht op beveiligingspersoneel en coördineren beveiligingsactiviteiten met andere afdelingen. Security managers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het onderzoeken van beveiligingsinbreuken en het ontwikkelen van crisisresponsplannen.

2. Information Security officer

Een Information Security Officer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het informatiebeveiligingsprogramma van een organisatie. Ze zorgen ervoor dat informatiesystemen beveiligd zijn tegen ongeoorloofde toegang en dat gegevens worden beschermd tegen verlies of beschadiging. Security Officers ontwikkelen ook beveiligingsprogramma's en trainen werknemers in beveiligingsprocedures.

3. Security Analist

Een Security Analist of beveiligingsanalist is verantwoordelijk voor het identificeren en beoordelen van beveiligingsrisico's voor de informatiesystemen van een organisatie. Ze identificeren kwetsbaarheden en gaan op zoek naar oplossingen om risico's te beperken. Security analisten ontwikkelen ook beveiligingsbeleid en -procedures en voeren security audits uit.

4. Security Consultant

Een Security Consultant of beveiligingsadviseur is een expert op het gebied van beveiliging die advies en begeleiding geeft om informatie en activa te beschermen. Security Consultants hebben doorgaans uitgebreide ervaring in de beveiligingsindustrie en kunnen zich specialiseren in een bepaald gebied van beveiliging, zoals fysieke beveiliging of cyber security.

5. Cyber Security Specialist

Een Cyber Security Specialist of beveiligingsspecialist is verantwoordelijk voor het beschermen van de computersystemen en netwerken van een organisatie tegen cyber aanvallen. Ze identificeren kwesbaarhedenen gaan op zoek naar oplossingen om risico’s te beperken. Cyber specialisten beveiligingsbeleid en -procedures en beveiligingsaudits uitvoeren.

6. CDD analist (Customer Due Diligence)

Een CDD analist is verantwoordelijk voor het uitvoeren van due diligence-onderzoeken bij (potentiële) klanten van een organisatie. CDD analisten onderzoeken individuen en organisaties om de risico's die aan hen zijn verbonden te beoordelen. Ze kunnen ook de financiële gegevens en transacties van klanten bekijken om te zoeken naar verdachte activiteiten.

20220411 Working Talent Algemeen 035 web
Van studie naar praktijk

Doorontwikkelen met het CDD-traineeship

Wil je na je hbo Security Management opleiding jezelf verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Bij Working Talent zijn er volop mogelijkheden! Bij ons kun je een Security traineeship volgen die aansluit op jouw behoeften. Binnen één jaar ontwikkel jij jezelf tot een professionele security of cyber security specialist.

Het IT-traineeship van Working Talent start altijd met een bootcamp van acht weken:

  • De eerste drie weken leer je alles over belangrijke IT-fundamentals als Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud.

  • De opeenvolgende vijf weken kies je een specialisatie die het beste bij jou past. Denk aan data, security, development, business & IT of business intelligence.

Na het bootcamp ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Je kunt aan de slag bij diverse (internationale) bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan transportbedrijven, banken en nucleaire bedrijven. Maar ook andere grote organisaties zoals luchthavens, ziekenhuizen, banken, stadions en nog veel meer.

Specialismes binnen de security

Voor welk specialisme kies jij?

Tara Butter Business Intelligence trainee - Arcus IT
“Naast het brede scala aan IT-technieken dat ik heb leren kennen in het Data bootcamp, ben ik ook op persoonlijk vlak enorm gegroeid. Als opstap voor je werkleven is dit een absolute aanrader!”
Reviewblok
Stefan Poot ISO trainee - Royal HaskoningDHV
“Het Information Security traineeship heeft mij een goede basis gegeven om aan de slag te gaan in de wereld van informatiebeveiliging en cybersecurity. De onderwerpen van de opleiding gebruik ik elke dag in mijn werk!”
Reviewblok