Java developer trainee
Java traineeship

Word Java Developer trainee bij Working Talent!

Hey, jij!

Welkom bij Working Talent

Wij ontwikkelen traineeships speciaal voor jonge developers zoals jij, die op zoek zijn naar verdieping in de development wereld. Zodat jij straks alle kneepjes van het vak kent en aan de slag kunt bij talloze opdrachtgevers waar jij als pro Java Developer de organisatie verder kunt helpen. Wij bieden jou hiervoor alle handvatten om de gewenste kennis op te doen en je talenten verder te ontwikkelen, zowel op professionaal als persoonlijk vlak.

Ben jij in het bezit van een hbo of wo diploma en wil je graag een vliegende start van jouw carrière? Dan is het Java traineeship van Working Talent net wat voor jou! Ons geheim? Wij maken ze speciaal voor jou op maat bij hele toffe opdrachtgevers.

Java trainee
Word een professional

Het beste Java traineeship bij Working Talent

Waarom wij de beste traineeships hebben voor Java Developers? Omdat je met ons traineeship de perfecte verbinding legt tussen jouw studie en de arbeidsmarkt. Na het behalen van je bachelor of master heb je alle kennis in huis, maar weet je nog waarschijnlijk nog niet goed hoe je de vertaalslag moet maken in de praktijk. Ons traineeship is volledig op maat gemaakt, zodat jij gericht aan jouw skills kunt werken.

Tijdens het Java traineeship leer je de vertaalslag van theorie naar praktijk te maken én krijg jij de kans om jezelf te ontwikkelen tot een professioneel developer!

  • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd

  • Na het afronden van het traineeship ontvang je erkende certificaten

  • Tijdens het traineeship volg je ook soft skills-trainingen

  • En het allerbelangrijkste: je bent gegarandeerd verzekerd van een vaste baan!

Verwachtingen

Hoe ziet het Java Developer traineeship eruit?

Het Java Developer traineeship is volledig op maat gemaakt, zodat het voldoet aan jouw wensen en jij jouw specifieke talenten verder kunt ontwikkelen.

Het traineeship gaat van start met een intensief IT-bootcamp van acht weken. De eerste drie weken maak je kennis met algemene IT-fundamentals, als: Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Daarna kun je een specialisatie kiezen waar jij je de komende vijf weken op gaat focussen. Zo kun jij je specialiseren als:

Na het bootcamp van acht weken is het tijd voor het echte werk: je gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
Working Talent
Jouw toekomstige werkgever

Opdrachtgevers van Working Talent

Natuurlijk wil je weten bij welke opdrachtgever je mogelijk in dienst kunt treden. Dat zijn er in ons geval nogal veel, en er zitten behoorlijk wat spraakmakende namen tussen, al zeggen we het zelf!

Onze opdrachtgevers zitten door heel Nederland verspreid en variëren van MKB bedrijven tot aan organisaties die bij de top 200 van Nederland horen. Dan kun je denken aan Robeco, Engie, Suitsupply, Fugro, ING, PostNL, KLM, Rituals, APG, Ordina en BAM. En die niet alleen, we werken namelijk ook veel samen met ziekenhuizen, gemeenten en overheden.

Samen kijken we naar welke opdrachtgever het beste bij jou past om het Java Developer traineeship te vervolgen na de bootcamp. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat er een passende opdrachtgever voor jou tussen zit. Jij ook? Solliciteer dan direct als Java Developer Trainee!

java development
Salaris

Wat verdien ik tijdens het Java traineeship?

De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt tijdens het traineeship en de groei van jouw skills zijn natuurlijk al heel veel waard.

Met het Java traineeship sta je straks 1-0 voor op IT’ers die net beginnen op de arbeidsmarkt. Maar we begrijpen ook als geen ander dat er ook brood op de plank moet komen en je graag wilt weten wat voor salaris je straks ontvangt als Java Developer Trainee. Wat je van ons mag verwachten:

  • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

  • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

  • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

Trainees van Working Talent

Ervaringen van trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van Developer trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Word Java Developer trainee bij Working Talent

Droom jij van een professionele carriére als Java Developer trainee? Ons traineeship is speciaal op maat gemaakt voor jou, zodat jij je kunt specialiseren in elk gewenst IT vakgebied!

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren en wil jij je graag verder ontwikkelen? Meld je aan voor ons Java Traineeship en word een echte professional binnen jouw vakgebied!