it traineeship rotterdam
IT traineeships Rotterdam

Word IT trainee in Rotterdam bij Working Talent!

Leren én geld verdienen

IT traineeship Rotterdam

Op zoek naar een IT traineeship in Rotterdam om je te ontwikkelen tot volwaardige IT professional? Dan zit je bij Working Talent goed!

Met ons traineeship bieden wij jou alle handvatten om jezelf te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Binnen no time weet je alles over de IT-fundamentals en word je een echte specialist in een bepaald vakgebied. Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen én specialiseren, terwijl je tegelijkertijd een goed salaris ontvangt en werkt bij toffe opdrachtgevers aan uitdagende projecten.

IT-traineeship vacatures Rotterdam
Geef een boost aan jouw carrière

Beste IT traineeships in Rotterdam

Bij Working Talent vind je de beste IT traineeships in Rotterdam. Waarom? Omdat het traineeship speciaal voor jou op maat is gemaakt. Het is een perfecte overbrugging tussen jouw studie en de arbeidsmarkt. Binnen no time leer je de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk én ontwikkel jij jezelf tot een echte specialist binnen een vakgebied naar keuze. Zo kun jij je specialiseren in:

Leren én geld verdienen

Hoe ziet het IT traineeship van Working Talent eruit?

Bij Working Talent draait alles om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tijdens het IT traineeship kun jij je ontwikkelen tot specialist in elk gewenst vakgebied. Data, Software Development, Security, DevOps, noem het maar op. Onze opdrachtgevers zitten verspreid over heel Nederland, dus ook in en rondom Rotterdam.

Wij werken samen met zowel kleine als middelgrote en grote bedrijven, in zowel de profit als non-profit sector. Denk aan organisaties zoals Robeco, Engie, Suitsupply, Fugro, ING, PostNL, KLM, Rituals, APG, Ordina en BAM. Maar ook aan ziekenhuizen, gemeenten en overheden bij jou in de buurt. In samenwerking met onze opdrachtgevers bieden wij maatwerkoplossingen aan voor IT trainees - zodat jij de mogelijkheid krijgt om een lesprogramma te volgen dat 100% aansluit op jouw wensen en behoeften.

Hoe de inhoud van het traineeship er precies uit gaat zien verschilt dus per trainee. Maar het IT-traineeship begint altijd met een IT-bootcamp van acht weken. Deze wordt in hybride vorm gegeven: deels op locatie in de buurt van Rotterdam en deels via online thuisonderwijs.

  • De eerste drie weken leer je alles over IT-fundamentals, zoals: Agile en Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen en de cloud.

  • De opvolgende vijf weken ga jij je specialiseren in een bepaald vakgebied: Software Development, Data, DevOps en Cloud, Business & IT of Security.

  • Na de bootcamp ga je aan het werk bij een opdrachtgever bij jou in de buurt.

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende 16 maanden aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
it trainee rotterdam
Klaar om jezelf verder te ontwikkelen?

Word IT trainee in Rotterdam bij Working Talent

Benieuwd welke IT traineeships in Rotterdam je kunt volgen bij Working Talent? Wij informeren je graag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Neem een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer als IT trainee.

Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Meer informatie IT-traineeship Rotterdam

Veelgestelde vragen

  • Kom ik in aanmerking voor het IT traineeship in Rotterdam?

Onze traineeships staan in het teken van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zolang jij enthousiast bent over werken in de IT en je een bèta achtergrond hebt, kun jij een traineeship bij Working Talent volgen. Een vooropleiding in de IT is hartstikke handing, maar met een andere bèta opleiding richting techniek, natuurkunde, scheikune etc. kom je ook in aanmerking. Hetzelfde geldt voor werkervaring binnen de IT, ook dit is geen vereiste. We matchen jouw wensen en kennis zorgvuldig met de functie en opdrachtgever.

  • Hoe lang duurt het traineeship?

Het IT traineeship in of rondom Rotterdam duurt in totaal 1,5 jaar. De eerste acht weken volg je een bootcamp om de basis voor een goede start te leggen. Daarna werk je aan diverse opdrachten bij één of meerdere opdrachtgevers van Working Talent in Nederland.

  • Wat verdien ik tijdens het traineeship?

Je krijgt vanaf dag één van de IT bootcamp betaald. Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld). Na het traineeship van 1,5 jaar ontvang je nog eens een leuke upgrade in salaris. Naast een marktconform salaris ontvang je gelijk een contract voor onbepaalde tijd, diverse erkende certificaten, 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een goede pensioenopbouw.

  • Door wie word ik tijdens het traineeship begeleid?

Tijdens het IT traineeship word je begeleid en ondersteund door één of meerdere specialisten van Working Talent. Dit zijn senior IT-specialisten die werkzaam zijn bij Working Talent. Gedurende het traineeship wisselen zij theorielessen af met uitdagende praktijkopdrachten én kun je te allen tijde bij hen terecht met je vragen.

  • Kan ik voorbeelden krijgen van opdrachten?

Benieuwd naar de ervaringen van IT trainees van Working Talent? Op onze blogpagina lees je meer over de ervaringen. Zo vertelt Tessi over haar ervaringen bij Nationale Nederlanden, Femke over haar rol bij Robeco en Terence over zijn functie als Information Security Officer bij Witteveen+Bos. Of bekijk reviews van trainees op Glassdoor.

  • In welke functies kan ik doorgroeien vanuit het traineeship?

Er zijn super veel verschillende functies binnen de IT/ICT. Bij Working Talent categoriseren wij deze op de specialismes: Software Development, DevOps en Cloud, Data, Business & IT en Security. Tijdens het traineeship kun je één van deze specialismes kiezen en doorgroeien in een bepaalde functie die bij dit vakgebied toebehoort. Om je daar een beeld van te geven, hebben we in een ander artikel alle mogelijke IT-beroepen voor je op een rij gezet met korte functieomschrijving.

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!