Data traineeship
Word Data trainee bij Working Talent!

Over ons Data traineeship

Hey, jij!

Welkom bij Working Talent

Wij ontwikkelen Data traineeships speciaal voor jonge IT’ers die zichzelf willen ontwikkelen als een echte Data Specialist. Of jij je nu verder wilt ontwikkelen als Data Trainee, Data Science Trainee, Dana Analyst Trainee of Data Engineer Trainee, wij hebben het traineeship dat bij jou past!

Ons geheim? Wij maken onze Data traineeships speciaal voor jou op maat bij hele toffe opdrachtgevers. Je leert hoe je jouw kennis het beste in de praktijk kunt brengen en je leert binnen no time alle kneepjes van het vak. Wij bieden jou alle handvatten om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Ben jij net afgestudeerd en heb jij je bachelor of master diploma op zak? En wil jij een vliegende start van jouw carrière? Dan is het Data traineeship van Working Talent perfect voor jou!

Data science traineeship
data traineeship amsterdam
Word een professional

De beste Data traineeships bij Working Talent

Waarom? Omdat ons Data traineeship de perfecte overbrugging tussen jouw studie en de arbeidsmarkt is. Nadat je jouw bachelor of master opleiding hebt gehaald, heb je alle kennis in huis binnen jouw vakgebied, maar weet je wellicht minder goed hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Tijdens het traineeship leer je deze vertaalslag te maken en binnen no time ontwikkel jij jezelf tot een échte professional binnen jouw vakgebied!

  • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd

  • Na het afronden van het traineeship ontvang je erkende certificaten

  • Tijdens het traineeship volg je ook soft skills-trainingen

  • En het allerbelangrijkste: je bent gegarandeerd verzekerd van een vaste baan!

Verwachtingen

Hoe ziet het Data traineeship eruit?

Het Data traineeship is volledig op maat gemaakt, zodat het voldoet aan jouw wensen en jij jouw specifieke talenten verder kunt ontwikkelen.

Het traineeship gaat van start met een intensief IT-bootcamp van acht weken. De eerste drie weken maak je kennis met Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Daarna kies je een specialisatie waar jij je de komende vijf weken op gaat focussen. Zo kun jij je verder ontwikkelen als:

Na de bootcamp van acht weken is het tijd voor het echte werk: je gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
Data analytics traineeship
Jouw toekomstige werkgever

Opdrachtgevers van Working Talent

Natuurlijk wil je weten bij welke opdrachtgever je mogelijk in dienst kunt treden. Dat zijn er in ons geval nogal veel, en er zitten behoorlijk wat spraakmakende namen tussen, al zeggen we het zelf!

Onze opdrachtgevers zitten door heel Nederland verspreid en variëren van MKB bedrijven tot aan organisaties die bij de top 200 van Nederland horen. Dan kun je denken aan Robeco, Engie, Suitsupply, Fugro, ING, PostNL, KLM, Rituals, APG, Ordina en BAM. En die niet alleen, we werken namelijk ook veel samen met ziekenhuizen, gemeenten en overheden.

Samen kijken we naar welke opdrachtgever het beste bij jou past om het Data traineeship te vervolgen na de bootcamp. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat er een passende opdrachtgever voor jou tussen zit. Jij ook? Meld je dan direct aan voor het Data traineeship!

Data engineer traineeship
Salaris

Wat verdien ik tijdens het Data traineeship?

De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt tijdens het traineeship en de groei van jouw skills zijn natuurlijk al heel veel waard.

Met het Data traineeship sta je straks 1-0 voor op IT’ers die net beginnen op de arbeidsmarkt. Maar we begrijpen ook als geen ander dat er ook brood op de plank moet komen en je graag wilt weten wat voor salaris je straks ontvangt als Data trainee.

Wat je van ons mag verwachten:

  • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

  • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

  • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

Data trainees van Working Talent

Ervaringen van Data trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van Data trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Tristan Romijn Data Infra Engineer trainee | APG
“Als wiskundige ben ik gestart in het data-traineeship en heb ik kennisgemaakt met tools die ik nu iedere dag gebruik in mijn rol als Data Infra Engineer."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Word Data trainee bij Working Talent

Klinkt dit traineeship jou als muziek in je oren en wil jij je verder ontwikkelen als een echte Data Specialist, Data Scientist, Data Analist of Data Engineer? Dat kan bij Working Talent!

Meld je aan voor één van onze Data traineeships en word een echte professional binnen jouw vakgebied!

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!