junior data engineer
Junior Data Engineer

Ontwikkel jezelf tot volwaardig professional!

Hey, jij!

Welkom bij Working Talent

Droom je ervan om een carrière in data engineering te starten? Working Talent opent de deuren voor jou met ons unieke IT traineeship, speciaal ontworpen om je te transformeren tot een deskundige Data Engineer. Ons traineeship biedt je een op maat gemaakte leerervaring bij vooraanstaande opdrachtgevers verspreid over heel Nederland.

Duik in de wereld van data analytics, data engineering en data science met het traineeship van Working Talent. Als Junior Data Engineer krijg je de kans om je technische vaardigheden te verscherpen, diepgaande kennis op te doen en praktijkervaring op te bouwen. Dit is jouw springplank naar een succesvolle carrière in een van de meest gevraagde vakgebieden in de IT! Ontdek op deze pagina meer over het traineeship en onze vacatures.

junior data engineer
junior data engineer
Over ons Data traineeship

Junior Data Engineer bij Working Talent

Start je carrière als Junior Data Engineer bij Working Talent en ontdek een pad vol mogelijkheden en professionele groei. Ons 1,5 jaar durende IT-traineeship is zorgvuldig samengesteld om je niet alleen de technische vaardigheden van data engineering bij te brengen, maar je ook te voorzien van diepgaande inzichten en praktische ervaringen.

  • Persoonlijke begeleiding: vanaf dag één word je gekoppeld aan ervaren professionals uit het werkveld die als mentor fungeren. Zij zullen je begeleiden, ondersteunen en adviseren gedurende het gehele traineeship.
  • Hybride werken en leren: we bieden een hybride trainingsmodel aan dat zowel online leren als praktische sessies op locatie omvat. Deze aanpak stelt je in staat om een balans te vinden tussen leren, werken en je persoonlijke leven.
  • Online leeromgeving: met toegang tot een breed scala aan cursussen en materialen, kun je in je eigen tempo leren en jezelf verdiepen in de onderwerpen die jou het meest interesseren. Van data-analyse tot geavanceerde data-engineeringtechnieken.
  • Erkende certificaten: na afronding van specifieke modules binnen het traineeship ontvang je erkende certificaten die je expertise en toewijding aan het vakgebied aantonen.
Inhoud van het programma

Wat ga je doen als Junior Data Engineer?

Als Junior Data Engineer bij Working Talent, sta je aan de start van een boeiende en veelzijdige carrière waarin data centraal staat. Ons traineeship is specifiek ontworpen voor ambitieuze starters zoals jij en biedt een diepgaande duik in de wereld van data engineering. Gekenmerkt door een unieke combinatie van theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling.

IT Bootcamp

Het traject begint met een acht weken durend IT-bootcamp. Dit bootcamp, dat zowel op afstand als op locatie nabij Amsterdam of andere locaties in Nederland gevolgd kan worden, legt een solide basis voor je carrière in IT en data engineering. In de eerste drie weken duik je in de essentiële IT-basics, van programmeren tot systeembeheer. Vervolgens kies je voor specialisatie in data engineering tijdens de laatste vijf weken, waar je dieper ingaat op onderwerpen zoals databasemanagement, data-analyse en big data technologieën.

Praktische ervaring

Na het bootcamp ga je aan de slag bij één of meer van onze gerenommeerde opdrachtgevers. Of je nu interesse hebt in het MKB, non-profit organisaties of de top 200 bedrijven van Nederland, wij vinden de perfecte match voor jou. Kies uit een breed scala aan sectoren, waardoor je een werkomgeving vindt die niet alleen aansluit bij je professionele ambities maar ook bij je persoonlijke voorkeuren.

Gedurende je traineeship krijg je begeleiding van een ervaren data specialist van Working Talent, die jou ondersteunt in je groei als data engineer. Naast praktijkervaring omvat het traineeship ook opleidingsdagen waar je zowel theoretische als praktische kennis opdoet. Bovendien bieden we softskill trainingen aan om je te helpen ontwikkelen tot een goed afgeronde professional.

junior data engineer vacature
Jouw droombaan?

Junior Data Engineer vacature

Sta je op het punt om af te studeren of heb je onlangs je bachelor- of masterdiploma behaald? En ben je op zoek naar een uitdagende start van je carrière als Junior Data Engineer? Dan heeft Working Talent precies wat je nodig hebt!

Ons traineeship, dat elke eerste maandag van de maand van start gaat, biedt je de unieke kans om je vaardigheden en kennis in data engineering te verdiepen en toe te passen in de praktijk. We hebben door heel Nederland toffe opdrachtgevers zitten - dus ook bij jou in de buurt!

Goede arbeidsvoorwaarden

Junior data engineer salaris

Als Junior Data Engineer bij Working Talent ontvang je een zeer goed salaris. Zodra je aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers ontvang je €3250 salaris als Data trainee. Wanneer je het traineeship hebt afgerond ontvang je nog eens een upgrade in salaris. Zo kan je salaris als Junior Data Engineer oplopen tot wel €3400 per maand!

Andere - niet geheel onbelangrijke - arbeidsvoorwaarden die je van ons krijgt:

  • Een vast contract vanaf dag één

  • Erkende certificaten van afgeronde trainingen

  • 8,33% vakantiegeld

  • 25 vakantiedagen

  • Reiskostenvergoeding

  • Goede pensioenopbouw

data engineer worden
Plezier staat voorop

Over Working Talent

Working Talent staat voor ontwikkeling en plezier. Samen werken we aan jouw professionele carrière door jou alle handvatten te geven die hiervoor nodig zijn. Wij vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en doet wat je leuk vindt. Zo krijg je de mogelijkheid om grotendeels jouw rol als trainee in te vullen bij een opdrachtgever naar keuze. Je wordt onderdeel van een grote groep specialisten die graag met elkaar samenwerken, kennis en ervaring delen.

Benieuwd hoe Working Talent te werk gaat en wat er gebeurt na jouw sollicitatie? Om je een beeld te geven van onze werkwijze hebben wij hieronder de procedure in een aantal stappen uitgewerkt.

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
Ontwikkel jezelf

Junior Data Engineer worden

Junior Data Engineer worden bij Working Talent? Wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Bekijk onze data traineeships of neem vrijblijvend contact op met één van onze Recruitment Consultants via solliciteren@workingtalent.nl.

Tristan Romijn Data Infra Engineer | APG
“Als wiskundige ben ik gestart in het data-traineeship en heb ik kennisgemaakt met tools die ik nu iedere dag gebruik in mijn rol als Data Infra Engineer."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
Witteveen+Bos
VolkerWessels Telecom
UMCU
SuitSupply
Royal HaskoningDHV
Robeco
Rabobank
ING
Deventer Ziekenhuis
Centric
BAM
APG
ANWB
Achmea
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!