it traineeship amsterdam
IT traineeships Amsterdam

Word IT trainee in Amsterdam bij Working Talent!

Leren én geld verdienen

IT-traineeship Amsterdam

Wil jij je ontwikkelen tot volwaardige IT professional en ben je op zoek naar een IT traineeship in Amsterdam? Dan zit je bij Working Talent goed!

Met ons IT traineeship leer je binnen no time alles over de IT-fundamentals en krijg jij de ruimte om je te specialiseren in één bepaald vakgebied. Je kunt jezelf ontwikkelen terwijl je tegelijkertijd een goed salaris ontvangt en werkt aan de meest uitdagende projecten. Wij bieden jou alle handvatten om jezelf te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak!

beste it traineeship in amsterdam
Geef een boost aan jouw carrière

Beste IT traineeships in Amsterdam

Bij Working Talent vind je de beste IT traineeships in Amsterdam. Het is een perfecte overbrugging tussen jouw studie en de arbeidsmarkt. Binnen no time leer je de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk én ontwikkel jij jezelf tot een echte specialist binnen een vakgebied naar keuze. Zo kun jij je specialiseren in:

Leren én geld verdienen

Hoe ziet het IT traineeship van Working Talent eruit?

Bij Working Talent draait alles om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij werken samen met opdrachtgevers door heel Nederland: van MKB bedrijven tot aan de top 100 bedrijven.

Denk aan organisaties zoals Robeco, Engie, Suitsupply, Fugro, ING, PostNL, KLM, Rituals, APG, Ordina en BAM. Maar ook ziekenhuizen, gemeenten en overheden. Stuk voor stuk bedrijven die behoefte hebben aan maatwerkoplossingen - hierdoor krijg jij als IT trainee de mogelijkheid om een lesprogramma te volgen dat 100% aansluit op jouw wensen en behoeften.

Hoe het traineeship er exact uit gaat zien verschilt dus per trainee. Maar het IT-traineeship begint altijd met een bootcamp van acht weken. Deze wordt in een hybride vorm gegeven: deels op locatie in Amsterdam en deels via online thuisonderwijs.

  • De eerste drie weken leer je alles over IT-fundamentals, zoals: Agile en Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen en de cloud.

  • De opvolgende vijf weken ga jij je specialiseren in een bepaald vakgebied: Software development, Data, DevOps en Cloud, Business & IT of Security.

  • Na de bootcamp ga je aan het werk bij een opdrachtgever in Nederland naar keuze.

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
it traineeships amsterdam
Klaar om jezelf verder te ontwikkelen?

Word IT trainee in Amsterdam bij Working Talent

Benieuwd welke IT traineeships in Amsterdam je kunt volgen bij Working Talent? Wij informeren je graag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Neem een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer als IT trainee.

Meer informatie IT-traineeship Amsterdam

Veelgestelde vragen

  • Kom ik in aanmerking voor het IT traineeship in Amsterdam?

Onze traineeships staan in het teken van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zolang jij enthousiast bent over werken in de IT en je een bèta achtergrond hebt, kun jij een traineeship bij Working Talent volgen. Een vooropleiding in de IT is hartstikke handing, maar met een andere bèta opleiding richting techniek, natuurkunde, scheikune etc. kom je ook in aanmerking. Hetzelfde geldt voor werkervaring binnen de IT, ook dit is geen vereiste. We matchen jouw wensen en kennis zorgvuldig met de functie en opdrachtgever.

  • Hoe lang duurt het traineeship?

Het IT traineeship in of rondom Amsterdam duurt in totaal 1,5 jaar. De eerste acht weken volg je een bootcamp om de basis voor een goede start te leggen. Daarna werk je aan diverse opdrachten bij één opdrachtgever van Working Talent in Nederland.

  • Wat verdien ik tijdens het traineeship?

Je krijgt vanaf dag één van de IT bootcamp betaald. Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld). Na het traineeship van 1,5 jaar ontvang je nog eens een leuke upgrade in salaris. Naast een marktconform salaris ontvang je gelijk een contract voor onbepaalde tijd, diverse erkende certificaten, 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een goede pensioenopbouw.

  • Door wie word ik tijdens het traineeship begeleid?

Tijdens het IT traineeship word je begeleid en ondersteund door één of meerdere specialisten van Working Talent. Dit zijn senior IT-specialisten die werkzaam zijn bij Working Talent. Gedurende het traineeship wisselen zij theorielessen af met uitdagende praktijkopdrachten én kun je te allen tijde bij hen terecht met je vragen.

  • Kan ik voorbeelden krijgen van opdrachten?

Benieuwd naar de ervaringen van IT trainees van Working Talent? Op onze blogpagina lees je meer over de ervaringen. Zo vertelt Tessi over haar ervaringen bij Nationale Nederlanden, Femke over haar rol bij Robeco en Terence over zijn functie bij Witteveen+Bos. Of bekijk reviews van trainees op Glassdoor.

  • In welke functies kan ik doorgroeien vanuit het traineeship?

Er zijn super veel verschillende functies binnen de IT/ICT. Bij Working Talent categoriseren wij deze op de specialismes: Software development, DevOps en Cloud, Data, Business & IT en Security. Tijdens het traineeship kun je één van deze specialismes kiezen en doorgroeien in een bepaalde functie die bij dit vakgebied past. Om je daar een beeld van te geven hebben we in een ander artikel alle mogelijke IT-beroepen voor je op een rij gezet met korte functieomschrijving.

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!