Data traineeship Overheid
Word Data trainee bij Working Talent!

Over ons Data traineeship bij de Overheid

Welkom bij Working Talent

Data traineeship bij de Overheid

Welkom bij Working Talent! Ben je net afgestudeerd en op zoek naar de ideale stap tussen je studie en een carrière binnen de datawereld van de overheid? Of ben je als opdrachtgever op zoek naar vers data-talent? Dan ben je bij Working Talent aan het juiste adres!

Opdrachtgevers, ontdek hier hoe Working Talent het verschil kan maken in uw organisatie met hooggekwalificeerd data-talent.

Voor afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent een unieke kans om een vliegende start te maken in de data-sector binnen de overheid. Ontdek hieronder alles over ons gespecialiseerde data traineeship!

data traineeship overheid
data traineeship overheid
Word een professional

Beste Data traineeships bij Working Talent

Onze data traineeships zijn de perfecte opstap van academische theorie naar een dynamische en impactvolle carrière bij de overheid. Je krijgt de kans om hands-on ervaring op te doen, je kennis toe te passen en je vaardigheden verder te ontwikkelen in de praktijk. Binnen de kortste keren word je een data professional! Daarbij geniet je van:

 • Een aantrekkelijk startsalaris en direct een vast contract.
 • De mogelijkheid om je soft skills te ontwikkelen met gerichte trainingen.
 • Erkende certificaten voor alle voltooide trainingen.
 • Het belangrijkste: gegarandeerde zekerheid van een vaste baan.

Kortom, je krijgt alles wat je nodig hebt voor een succesvolle data carrière binnen de overheid.

Verwachtingen

Hoe ziet het Data traineeship bij de overheid eruit?

Het programma start met een intensieve bootcamp van 8 weken, waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van data-analyse, programmeren, databases, en cloud computing. Na deze bootcamp ga je een jaar lang werken én leren bij een overheidsinstelling of gemeente in jouw regio.

Het programma is verder volledig op maat gemaakt - zodat het voldoet aan jouw leerbehoeften. Een perfecte manier om praktijkervaring op te doen in het veld van jouw interesse!

 • De eerste drie weken maak je kennis met Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud.

 • De volgende vijf weken van het bootcamp kies je een specialisatie waar jij je op gaat focussen. Bijvoorbeeld data analyse, data engineering of data science.

 • Daarna is het tijd voor het echte werk en ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!

vacature data traineeship overheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de overheid

We werken samen met een breed scala aan opdrachtgevers door heel Nederland – van kleine organisaties tot de grootste overheidsinstanties. Wij zetten ons in om de ideale match voor jou te vinden, een plek waar je jouw data-vaardigheden niet alleen optimaal kunt benutten maar ook verder kunt ontwikkelen!

Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het Data traineeship?

Jouw persoonlijke groei en de ontwikkeling van je vaardigheden tijdens ons Data traineeship vormen een waardevolle investering in je toekomst, waardoor je met een voorsprong de arbeidsmarkt betreedt. We zijn ons echter volledig bewust van het belang van financiële stabiliteit en begrijpen dat je benieuwd bent naar het salaris dat je kunt verwachten als Data trainee bij ons.

Wat je van ons mag verwachten:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

 • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures Data traineeship Overheid

Ben je klaar om je carrière in data bij de overheid te starten met Working Talent? Bekijk onze actuele vacatures en vind het traineeship dat perfect bij jou past. Jouw toekomst in de wereld van overheidsdata begint hier bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers