Wat doet ruby developer
Alles over de functie van ruby Developer

Wat doet een Ruby Developer?

Wat is een Ruby Developer precies en hoe ziet de functie er uit?

Ruby is een programmeertaal die op zo’n manier ontworpen is dat het vrij is van verrassingen en drempels. In tegenstelling tot veel andere programmeertalen. Het is tegenwoordig erg in trek bij organisaties vanwege de leesbaarheid en eenvoud, waardoor het een hogere productiviteit geeft. En niet alleen bedrijven worden er gelukkig van, ook veel ontwikkelaars. Benieuwd wat een Ruby on Rails Developer - ook wel RoR Developer genoemd - precies doet? Dat lees je hier!

Over Ruby

Wat is Ruby on Rails?

De programmeertaal Ruby is in 1995 ontwikkeld door de japanner Yukihiro Matsumoto. In 2004 werd het framework Rails erin geschreven en vanaf toen stond het beter bekend als ‘Ruby on Rails’. Een programmeertaal die erg geliefd is bij organisaties en developers. Waarom dat zo is?

 • Het sluit goed aan op Agile softwareontwikkeling: het is flexibel, leesbaar, snel en kwalitatief goed.

 • Ruby on Rails heeft een actieve en grote community met meer dan 3.500 bijdragers op GitHub (online platform) en er zijn veel beschikbare bouwstenen (plugins).

 • Als RoR niet volledig voldoet is er ook nog een hybride-oplossing mogelijk.

 • De taal is altijd in ontwikkeling en wordt twee keer per jaar geüpdatet.

 • Applicaties in Ruby zijn makkelijk aan te passen, waardoor je feedback snel kunt verwerken.

Vergeleken met andere programmeertalen is Ruby eenvoudig te leren. Ondanks de eenvoud is het een zeer functionele en krachtige taal. Voor het toevoegen van functionaliteiten heb je relatief weinig code nodig. De taal wordt veel gebruikt voor het ontwerpen van servers en het creëren van webapplicaties. Een paar bekende namen die gebruik maken van Ruby zijn: Groupon, DigiD en Uitzending Gemist.

Over de functie

Wat is een Ruby Developer?

Een Ruby Developer is een web en/of software ontwikkelaar die werkt in de programmeertaal Ruby. Soms ook wel Ruby ontwikkelaar, Ruby programmeur, Ruby on Rails Developer of RoR Developer genoemd. Door de dynamische en begrijpelijke taal werken veel ontwikkelaars graag met de software.

Taken en verantwoordelijkheden

Wat doet een Ruby Developer?

Een Ruby Developer is verantwoordelijk voor het schrijven, ontwikkelen, testen en implementeren van nieuwe software- en webtoepassingen. Een goede RoR ontwikkelaar kan:

 • De wensen van de opdrachtgever goed in kaart brengen en hen voorzien van concrete adviezen en voorstellen.

 • Schrijven, ontwikkelen en implementeren van (web)applicaties in Ruby.

 • Testen en verbeteren van bestaande (web)applicaties.

 • Opstellen en beheren van API’s (Application Programming Interfaces)

 • Problemen oplossen in de software.

Functie-eisen

Wat moet je kunnen in deze functie?

Als Ruby ontwikkelaar is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met uiteraard Ruby on Rails, maar ook met front-end technologieën zoals Javascript, HTML, CSS en JQuery. Ook is het belangrijk dat je kennis hebt van databases en een aantoonbare vermogen om applicaties te maken.

Enkele softskills waar een RoR ontwikkelaar over dient te beschikken:

 • Effectieve communicatie op de werkplek

 • Probleemoplossend vermogen

 • Kritisch denken en analyseren

 • Teamwerk en samenwerking

 • Openstaan ​​voor ervaring

Salaris

Wat is het salaris van een Ruby Developer?

Het salaris van een Ruby Developer ligt gemiddeld tussen de €2800 en €5000. Wat je daadwerkelijk verdient is afhankelijk van je opleidingsniveau en carrièreniveau.

Als beginnend Ruby Developer ligt je salaris ongeveer tussen de €2800 en €3700. Het salaris van een medior developer ligt tussen de €3700 en €4700 per maand en van een senior kan oplopen tot €5000 of meer. Hoe hoger het opleidingsniveau en hoe meer ervaring, des te hoger het salaris.

Als je nog niet genoeg ervaring hebt kun je beginnen als Ruby Developer trainee. Bij Working Talent verdien je als trainee minimaal €3250 per maand. Na het afronden van het traineeship kun je starten in een junior rol - en ontvang je hier een passend salaris voor.

Jouw droombaan?

Ruby Developer worden

Wil je graag een uitdagende en veelbelovende carrière? Dan hebben wij goed nieuws, want er zijn genoeg mogelijkheden binnen de IT/ICT.

Om Ruby on Rails Developer te kunnen worden is het belangrijk dat je een relevante opleiding hebt afgerond op hbo- of wo- niveau. Denk aan IT-opleidingen richting Business IT, Informatica, Software Development of netwerkbeheer. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met coderen en databases.

Heb jij interesse en wil je graag RoR Developer worden? Bij Working Talent kun je een IT traineeship volgen om de benodigde ervaring op te doen na het afronden van je studie. Je ontwikkelt je binnen één jaar tot volwaardige Ruby Developer - een kickstart voor je carrière!

Waar kom ik te werken?

In deze functie kun je aan de slag bij veel verschillende organisaties. Denk aan ICT bedrijven, ICT-afdelingen binnen middelgrote tot grote organisaties of softwarebedrijven. Dit beroep kun je binnen diverse branches uitvoeren: uiteenlopend van de zorg en het onderwijs tot aan de bouw en industrie. Collega’s met wie je veelal samenwerkt zijn software developers, graphic designers en andere webdevelopers zoals Python developers en JavaScript developers.

Traineeship

Developer traineeship volgen

Bij Working Talent bieden we je de mogelijkheid om met ons IT traineeship door te groeien naar functies binnen het vakgebied van data, development, DevOps en Business & IT. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen tot een professionele IT-specialist en daarmee ben je gegarandeerd verzekerd van een vaste baan.

Het IT traineeship van Working Talent start altijd met een intensieve bootcamp van acht weken. De eerste drie weken maak je kennis met algemene IT-fundamentals, zoals: Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Daarna kun jij je specialiseren en alles leren over het vakgebied development.

Na het afronden van de bootcamp ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers om je skills verder te ontwikkelen en door te groeien tot een professionele Ruby on Rails Developer!

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!