Wat doet python developer
Alles over de functie van Python Developer

Wat doet een Python Developer?

Wat is een Python Developer precies en hoe ziet de functie er uit? Python is een programmeertaal waar je steeds meer mensen over hoort. En dat is niet voor niets. Het is één van de meest gebruikte talen bij de ontwikkeling van webapplicaties en bij Data Science. Benieuwd wat deze functie precies inhoudt? Dat lees je hier!

Over Python

Wat is Python?

Python is een programmeertaal die zich voornamelijk focust op de eenvoud en leesbaarheid van de code. Het is intuïtief te begrijpen en voor velen redelijk eenvoudig om te leren, vergeleken met Java of C. Daarnaast is een script in Python ook driemaal zo compact als een script in bijvoorbeeld Java. Ontwikkelaars kunnen hierdoor makkelijker samenwerken en in kortere tijd een applicatie ontwikkelen.

De laatste jaren is het gebruik van Python steeds groter geworden binnen bedrijven. Niet zo gek, want met Python kun je grote hoeveelheden databronnen inzichtelijk maken en beter laten presteren. Je kunt hiermee betere inzichten verkrijgen in de werkzaamheden of betere voorspellingen doen over toekomstige situaties. Ook kun je er eenvoudig data mee transformeren of Machine Learning toepassen.

Een ander groot voordeel is dat je Python voor vrijwel elke toepassing kunt gebruiken. Je kunt er tekst mee verwerken, afbeeldingen aanpassen of zelfs wiskundige vergelijkingen mee oplossen. Veel grote techbedrijven maken om deze veelzijdigheid gebruik van de mogelijkheden van Python. Onder andere Instagram, Uber, Spotify en zelfs de NASA maken hier gebruik van.

Functie

Wat is een Python Developer?

Een Python Developer programmeert in de taal Python. Het wordt echter niet gebruikt om, zoals bij een front-end-developer, een website mooi te maken. Het is vooral bedoeld om data mee te analyseren. Je schrijft dus leesbare code om waardevolle informatie te verkrijgen uit Big Data.

Aangezien de hoeveelheid data alsmaar toeneemt, wordt de functie van een Python Developer steeds populairder en belangrijker. Ook bij Data Analisten en Data Scientists wordt de taal Python veel gebruikt.

Taken en verantwoordelijkheden

Wat doet een Python Developer?

Een Python Developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe toepassingen in de back-end van de omgeving. Dit doet de developer met behulp van de programmeertaal Python. Hij of zij schrijft hiermee code om data mee te analyseren. Daarbij is het van belang dat de code makkelijk leesbaar is.

Niet elke Python Developer doet hetzelfde, dit verschilt per organisatie, maar over het algemeen is hij of zij verantwoordelijk voor:

  • Analyseren van de wensen, behoeften en eisen van de klant

  • Vertalen van de wensen en eisen naar een ontwerp of plan

  • Ontwikkelen en implementeren van nieuwe Python toepassingen

  • Monitoren, testen en onderhouden van Python toepassingen

  • Opstellen en onderhouden van API’s (Application Programming Interfaces)

  • Overleggen met collega’s en andere teamleden

Functie eisen

Wat moet je kunnen in deze functie?

Als Python Developer is het uiteraard belangrijk dat je goede kennis hebt van Python. Je kunt leesbare code schrijven, zodat data goed te analyseren is en er belangrijke conclusies uit kunnen worden getrokken. Verder beschik je over de volgende eigenschappen:

  • Je houdt ervan om dingen grondig te bestuderen en gaat net zolang door totdat je het antwoord op je vraag hebt.

  • Je blijft graag leren en kennis opdoen.

  • Je gaat altijd netjes en geordend te werk.

  • Je denkt probleemoplossend en komt je afspraken altijd na.

Salaris

Wat is het salaris van een Python Developer?

Het salaris van een Python Developer ligt tussen de €2800 en €5200. Wat je daadwerkelijk verdient is afhankelijk van je opleidingsniveau en carrièreniveau.

Als beginnend Python Developer ligt je salaris ongeveer tussen de €2500 en €3700. Het salaris van een medior ligt tussen de €3700 en €4500 per maand. Als senior kan het salaris oplopen tot €5200 of meer. Over het algemeen geldt dat, hoe hoger het niveau van je afgeronde opleiding en hoe meer ervaring je hebt, des te meer je gaat verdienen.

Als je nog niet genoeg ervaring hebt kun je beginnen als Python Developer trainee. Als trainee bij Working Talent verdien je €2900 per maand. Na het afronden van het traineeship kun je starten in een junior rol - en ontvang je hier een passend salaris voor.

Geef je carrière een kickstart

Python Developer worden

Om Python Developer te kunnen worden is het belangrijk dat je een relevante opleiding hebt afgerond op hbo- of wo- niveau. Denk aan IT-opleidingen richting Informatica, Computer Science, Artificial Intelligence of een andere ICT-gerelateerde opleiding. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over relevante certificaten of aanvullende opleidingen die raakvlakken hebben met Python.

Als je net je opleiding hebt afgerond heb je hoogstwaarschijnlijk alle basiskennis in huis om te starten in een junior Developer rol. Maar om een goede vertaalslag te maken naar de praktijk of om jouw carrière een kickstart te geven, kun je starten met een IT-traineeship. Tijdens dit traineeship krijg je de kans om je binnen één jaar te ontwikkelen tot een professionele Python Developer.

Waar kom ik te werken?
Organisaties verzamelen steeds meer data. Hierdoor neemt niet alleen de vraag naar Python Developers toe, maar ook die naar Data Analisten, Data Scientists en Data Engineers. Je kunt aan de slag bij ICT bedrijven, ICT-afdelingen binnen organisaties of bij bedrijven die websites en apps ontwikkelen. Je kunt bij elke organisatie die zich bezighoudt met webapplicaties, data science en artificial intelligence terecht.

IT-traineeship

Python Developer traineeship volgen

Bij Working Talent bieden wij jou de mogelijkheid om met ons IT-traineeship door te groeien naar functies binnen het vakgebied van Data, (Software) Development, DevOps Cloud en Business & IT. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen tot een professionele IT-specialist en daarmee ben je gegarandeerd verzekerd van een vaste baan.

Het IT-traineeship van Working Talent start altijd met een intensief bootcamp van acht weken. De eerste drie weken maak je kennis met algemene IT-fundamentals, zoals: Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Daarna kun jij je specialiseren en alles leren over het vakgebied Development.

Na het afronden van de bootcamp ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers om je skills verder te ontwikkelen en door te groeien tot een professionele Python Developer!

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!