IT traineeship Rijksoverheid
IT traineeship Rijksoverheid

Word IT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Rijksoverheid

Welkom bij Working Talent! Sta je aan het begin van je carrière en zoek je de perfecte start met een IT-traineeship bij de Rijksoverheid? Of ben je als opdrachtgever op zoek naar vers IT-talent voor jouw organisatie? Dan ben je bij ons precies waar je moet zijn!

Opdrachtgevers, ontdek hier hoe Working Talent het verschil kan maken binnen jouw organisatie met gekwalificeerde IT-specialisten.

Als recent afgestudeerde met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent jou de ultieme springplank naar een carrière binnen de Rijksoverheid. Lees verder en ontdek alles over onze IT-traineeships speciaal gericht op overheidsdiensten.

IT traineeship Rijksoverheid
IT traineeship Rijksoverheid
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Waarom een IT traineeship bij Working Talent starten? Onze programma's bieden een perfecte overgang van academische theorie naar beroepspraktijk. Ze stellen je in staat om te verkennen hoe je je kennis effectief kunt inzetten en ontwikkelen in een werksetting. Voordat je het weet, transformeer je naar een deskundige in je vakgebied! Bovendien profiteer je van:

  • Een uitstekend salaris én direct een vast contract

  • De mogelijkheid om soft skill trainingen te volgen

  • Erkende certificaten voor alle afgeronde trainingen

  • En het allerbelangrijkste: gegarandeerd verzekerd van een vaste baan!

Kortom, een volledige uitrusting voor een succesvolle carrière bij de overheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de overheid eruit?

Het programme begint met een uitdagende bootcamp van 8 weken. Gedurende de eerste drie weken duik je in de fundamenten van Agile & Scrum, netwerken, systeemarchitectuur, beveiliging, modellering, programmeren, databasebeheer, en cloudtechnologieën.

Na deze periode kies je een specialisatiegebied waarop je je de volgende vijf weken wilt concentreren, zoals data, software development, business & IT, DevOps en business intelligence. Na afronding van het bootcamp start je met werken bij een van onze opdrachtgevers in de Rijksoverheid, waar je de kans krijgt om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in een praktische werkomgeving.

vacatures traineeship rijksoverheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de overheid

Onze partners bevinden zich door heel Nederland, van kleinere MKB-bedrijven tot de grootste organisaties binnen de top 200 van het land. Daarnaast hebben we sterke samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, lokale gemeenten en diverse overheidsinstellingen.

We zullen nauw met je samenwerken om de perfecte match te vinden – of dat nu een specifieke overheidsinstantie is of een bedrijf in jouw omgeving. Er wacht gegarandeerd een plek waar jouw vaardigheden en talenten volledig tot hun recht zullen komen!

Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Het persoonlijke groei- en ontwikkelingstraject dat je doorloopt tijdens ons IT traineeship biedt je een voorsprong op nieuwkomers in de IT sector. We weten echter dat, naast professionele ontwikkeling, financiële zekerheid een belangrijke factor is. Je wilt natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua inkomen als IT-trainee bij ons. Dit is wat wij verder bieden:

  • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

  • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

  • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship Rijksoverheid

Ben je klaar om je carrière bij de Rijksoverheid te starten met Working Talent? Bekijk onze actuele vacatures en vind het traineeship dat bij jou past. Jouw toekomst binnen de overheid begint hier!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!