IT traineeship Overheid
Word IT trainee bij Working Talent!

Over ons IT traineeship Overheid

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Overheid

Welkom bij Working Talent! Of je nu net klaar bent met je studie en zoekt naar die perfecte overbrugging naar je eerste baan met een IT traineeship bij de overheid, of je bent een opdrachtgever op zoek naar fris talent om jouw team te versterken, bij ons ben je aan het juiste adres!

Opdrachtgevers, op zoek naar IT specialisten die het verschil kunnen maken binnen jouw organisatie? Ontdek hier hoe Working Talent u hierbij kan helpen.

Heb jij net je bachelor- of masterdiploma op zak en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Working Talent is dé plek waar jouw carrière in de overheidssector een vliegende start krijgt! Lees hieronder meer over onze IT traineeships bij de overheid.

IT traineeship Overheid
IT traineeship Overheid
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Waarom kiezen voor een IT traineeship bij Working Talent? Onze traineeships vormen de ideale brug tussen de schoolbanken en het werkleven. Je krijgt de kans om te ontdekken hoe je jouw kennis het beste kunt toepassen in de praktijk - én hoe je deze, tussen de dagelijkse werkzaamheden door, verder kunt ontwikkelen. Binnen no time ben je een echte professional binnen jouw vakgebied! Verder geniet je van:

 • Een uitstekend salaris én direct een vast contract

 • De mogelijkheid om soft skill trainingen te volgen

 • Erkende certificaten voor alle afgeronde trainingen

 • En het allerbelangrijkste: gegarandeerd verzekerd van een vaste baan!

Kortom, een volledige uitrusting voor een succesvolle carrière bij de overheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de overheid eruit?

Ons programma start met een intensieve bootcamp van 8 weken, gevolgd door een jaar van werken én leren bij een overheid of gemeente in jouw buurt. Het programma is verder volledig op maat gemaakt - zodat het voldoet aan jouw leerbehoeften.

Zo kun jij je na het bootcamp verder ontwikkelen in vakgebieden zoals data, software development, business & IT, DevOps en business intelligence. Een perfecte manier om praktijkervaring op te doen in het veld van jouw interesse!

 • De eerste drie weken maak je kennis met Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud.

 • De volgende vijf weken van het bootcamp kies je een specialisatie waar jij je op gaat focussen.

 • Daarna is het tijd voor het echte werk en ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers!

vacatures traineeship overheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de overheid

Onze opdrachtgevers zitten verspreid door het hele land. Ze variëren van kleine tot grote MKB bedrijven tot aan de top 200 organisaties van Nederland. Maar we werken ook veel samen met ziekenhuizen, gemeenten en overheden.

Samen kijken we naar welke opdrachtgever het beste bij jou past - of welke overheid bij jou in de buurt - om het IT traineeship te vervolgen na het bootcamp. Er zit altijd een passende opdrachtgever voor jou tussen waar jouw talenten het beste tot hun recht komen!

Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt tijdens het traineeship en de groei van jouw skills zijn natuurlijk al heel veel waard. Met het IT-traineeship sta je straks 1-0 voor op IT’ers die net beginnen op de arbeidsmarkt. Maar we begrijpen ook als geen ander dat er ook brood op de plank moet komen en je graag wilt weten wat voor salaris je straks ontvangt als IT trainee.

Wat je van ons mag verwachten:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

 • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship overheid

Klaar voor de start? Bekijk de actuele vacatures en vind de traineeship die bij jou past. Jouw toekomst bij de overheid begint hier!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers