IT traineeship Gemeente
IT traineeship Gemeente

Word IT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Overheid

Welkom bij Working Talent! Sta je aan het begin van je IT carrière en zoek je naar de perfecte overgang van je studie naar een professionele setting binnen de gemeentelijke sector? Of ben je als gemeente op zoek naar IT-talent om jouw digitale transformatie te versnellen? Dan is Working Talent jouw ideale partner!

Gemeenten, ontdek hier hoe Working Talent het verschil kan maken door gekwalificeerd IT-talent aan te leveren dat jullie organisatie naar een hoger niveau tilt.

Voor recent afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent de kans om via een gespecialiseerd IT traineeship een impactvolle start te maken binnen de gemeentelijke overheid. Ontdek hieronder meer over ons op maat gemaakte programma.

it traineeship gemeente
IT traineeship gemeenten
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Waarom kiezen voor een IT traineeship bij Working Talent? Ons traineeship voor gemeenten is de ultieme brug tussen theorie en praktijk. Het biedt je de kans om hands-on ervaring op te doen, je vaardigheden toe te passen en te groeien binnen je vakgebied. Al snel ontwikkel je je tot een ware professional in IT! Daarbij profiteer je van:

 • Een uitstekend salaris én direct een vast contract

 • De mogelijkheid om soft skill trainingen te volgen

 • Erkende certificaten voor alle afgeronde trainingen

 • En het allerbelangrijkste: gegarandeerd verzekerd van een vaste baan!

Kortom, je krijgt alle tools in handen voor een succesvolle IT-carrière bij de gemeente.

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de gemeente eruit?

Ons programma begint met een uitdagende bootcamp van acht weken, waarna je verder gaat met een jaar van zowel werk als studie bij een overheidsinstelling of gemeente dicht bij huis.Het programma is verder volledig op maat gemaakt - zodat het voldoet aan jouw leerbehoeften.

Gedurende deze periode krijg je de kans om je te specialiseren in vakgebieden zoals data, software development, business & IT, DevOps en business intelligence. Een perfecte manier om waardevolle ervaring op te doen in jouw interessegebied!

 • In de eerste drie weken duik je in de essenties van Agile & Scrum, netwerken, systeemarchitectuur, cybersecurity, modellering, programmeren, databeheer, en cloudtechnologieën.

 • Na deze fase kies je een focusgebied voor de resterende vijf weken van het bootcamp, gericht op verdere specialisatie en verdieping.

 • Aansluitend maak je de overstap naar de praktijk en begin je met werken bij een van onze opdrachtgevers, waar je jouw nieuw verworven kennis en vaardigheden inzet en verder ontwikkelt.

vacatures it traineeship gemeente
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de gemeente

Ons netwerk van opdrachtgevers is divers en bevinden zich in heel Nederland, van dynamische kleine en middelgrote bedrijven tot de toonaangevende organisaties binnen de top 200 van het land. Daarnaast hebben we sterke samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, lokale gemeenten en diverse overheidsinstanties.

We werken nauw met jou samen om de ideale match te vinden - of dat nu een specifieke overheidsorganisatie is of een andere opdrachtgever in jouw directe omgeving. We garanderen dat we een plek vinden waar jouw unieke vaardigheden en talenten niet alleen erkend maar ook volledig benut worden.


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling gedurende ons IT traineeship is van onschatbare waarde, en biedt je een voorsprong op nieuwkomers in de IT sector. We zijn ons er echter volledig van bewust dat financiële zekerheid net zo belangrijk is. Daarom zul je ongetwijfeld benieuwd zijn naar het salaris dat je kunt verwachten als IT trainee bij ons.

Hier is wat je van Working Talent kunt verwachten:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Een startsalaris van ten minste € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld) zodra je begint bij een van onze opdrachtgevers.

 • Na 16 maanden streven we ernaar je een permanente positie bij de opdrachtgever te bieden, inclusief een mooie salarisverhoging.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship gemeente

Ben je klaar om je IT carrière bij de gemeente te beginnen met Working Talent? Bekijk onze actuele vacatures en vind het traineeship dat perfect aansluit bij jouw ambities. Jouw toekomst bij de gemeentelijke overheid begint hier, bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!