ICT traineeship Rijksoverheid
ICT traineeship Rijksoverheid

Word ICT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

ICT traineeship bij de Rijksoverheid

Welkom bij Working Talent! Zoek je een springplank voor je IT-carrière binnen de overheidssector? Of ben je aan de andere kant van de tafel en speur je naar vers IT-talent voor jouw organisatie? Zoek niet verder, want Working Talent is waar je moet zijn!

Opdrachtgevers, kom hier te weten hoe Working Talent een sleutelrol kan spelen in het versterken van uw organisatie met top IT-professionals.

Voor de pas afgestudeerden onder ons met een bachelor- of masterdiploma op zak, biedt Working Talent de ideale platform naar een dynamische carrière binnen de overheid. Ontdek hieronder alles over onze ICT traineeships bij de Rijksoverheid.

ICT traineeship Rijksoverheid
ICT traineeship Rijksoverheid
Word een professional

Beste ICT traineeships bij Working Talent

Waarom kiezen voor een ICT traineeship bij Working Talent? Onze programma's vormen de ideale verbinding tussen je academische achtergrond en je toekomstige professionele leven. Je krijgt de unieke kans om te ontdekken hoe je de kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie in real-world scenario's kunt toepassen en verder ontwikkelen. Al snel groei je uit tot een ware specialist in je vakgebied! Bovendien geniet je van:

  • Een aantrekkelijk startsalaris plus een vast contract vanaf dag één.
  • De kans om waardevolle soft skills te ontwikkelen door middel van gerichte trainingen.
  • Erkende certificaten die bevestigen dat je de trainingen succesvol hebt afgerond.
  • Maar het mooiste van alles: de zekerheid van een vaste aanstelling!

Kort samengevat bieden we je alles wat je nodig hebt voor een bloeiende carrière bij de Rijksoverheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het ICT traineeship bij de Rijksoverheid eruit?

Het programma begint met een intensieve bootcamp van 8 weken, gevolgd door een jaar werken én leren bij een overheidsinstelling of gemeente bij jou in de buurt. Het traineeship is zorgvuldig samengesteld om aan jouw specifieke leerwensen te voldoen, met mogelijkheden om je te specialiseren in diverse gebieden zoals:

In de eerste drie weken van het bootcamp krijg je een stevige basis aangeleerd in Agile & Scrum, netwerken, systeemarchitectuur, beveiliging, en meer. Daarna kies je voor de opvolgende vijf weken een specialisatierichting waarin je je verder wilt ontwikkelen. Aansluitend aan het bootcamp start je met werken bij een van onze opdrachtgevers, waar je de kans krijgt om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

vacature traineeship rijksoverheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de Rijksoverheid

Onze samenwerkingspartners bevinden zich door heel Nederland en variëren van kleinere en middelgrote onderneming tot aan de top 100 van Nederlandse bedrijven. Daarnaast werken we samen met met ziekenhuizen, lokale overheden en andere overheidsinstellingen.

In nauwe samenwerking met jou streven we ernaar de perfecte match te vinden, of dit nu een overheidsinstelling in jouw omgeving is of een compleet ander soort opdrachtgever. Ons primaire doel is een werkomgeving te vinden waar jouw specifieke vaardigheden tot hun recht komen en waar je het maximale uit je ICT traineeship kunt halen. Een passende uitdaging ligt gegarandeerd in het verschiet!


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het ICT traineeship?

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens ons ICT traineeship is van onschatbare waarde en biedt je een significant voordeel als je de IT arbeidsmarkt betreedt. We begrijpen echter dat financiële stabiliteit net zo belangrijk is voor je algehele welzijn en toekomstplannen. Daarom is het begrijpelijk dat je benieuwd bent naar het salaris dat je als IT trainee kunt verwachten.

Hier is wat je kunt verwachten wanneer je deel uitmaakt van ons team:

  • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

  • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

  • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship overheid

Ben je klaar om je carrière bij de Rijksoverheid te starten met Working Talent? Bekijk dan onze actuele vacatures en vind het traineeship die bij jou past. Jouw toekomst bij de overheid begint hier!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!