ict traineeship overheid
ICT traineeship Overheid

Word ICT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

ICT traineeship bij de Overheid

Welkom bij Working Talent! Ben je op zoek naar de perfecte start van je carrière in de IT binnen de overheidssector? Of ben je als opdrachtgever op zoek naar fris IT-talent? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Opdrachtgevers, ontdek hier hoe Working Talent het verschil kan maken binnen jouw organisatie door het leveren van gekwalificeerd IT-talent.

Als recent afgestudeerde met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent jou een vliegende start in de overheidssector. Ontdek hieronder alles over onze IT-traineeships specifiek gericht op de overheid.

ICT traineeship Overheid
ICT traineeship Overheid
Word een professional

Beste ICT traineeships bij Working Talent

Waarom zou je voor een ICT traineeship bij Working Talent gaan? Onze traineeships slaan een perfecte brug van je studietijd naar je professionele carrière. Ze bieden je de kans om uit te vinden hoe je jouw opgedane kennis effectief in de praktijk brengt en hoe je deze kennis tijdens je werk verder kunt uitdiepen. Voordat je het weet, ben je een expert in jouw gekozen veld! Daarnaast profiteer je van:

  • Een aantrekkelijk startsalaris plus een vast contract vanaf dag één.
  • De kans om waardevolle soft skills te ontwikkelen door middel van gerichte trainingen.
  • Erkende certificaten die bevestigen dat je de trainingen succesvol hebt afgerond.
  • Maar het mooiste van alles: de zekerheid van een vaste aanstelling!

In een notendop: alles wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière binnen de overheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het ICT traineeship bij de overheid eruit?

Het programma begint met een intensieve bootcamp van 8 weken, waarna je een jaar lang gaat werken én leren bij een overheidsinstelling of gemeente bij jou in de buurt. Het traineeship is volledig afgestemd op jouw leerbehoeften en biedt specialisaties in:

De eerste drie weken van het bootcamp duik je in de basis met Agile & Scrum, networking, architectuur, security, en meer. Vervolgens kies je een specialisatie om je verder in te verdiepen. Na het bootcamp ga je direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers!

vacatures traineeship overheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de overheid

Onze samenwerkingspartners bevinden zich door heel Nederland en omvatten een breed spectrum, van kleine en middelgrote bedrijven tot de elite van de top 200 bedrijven in Nederland. Daarnaast hebben we sterke banden met ziekenhuizen, lokale gemeenten en overheidsinstellingen.

We werken nauw met je samen om de ideale match te vinden - of dat nu een overheidsorganisatie in jouw eigen regio is of een ander type opdrachtgever. Ons doel is om een plek te vinden waar jouw unieke talenten optimaal benut worden en waar je het meeste uit je ICT traineeship kunt halen. Er wacht gegarandeerd een passende uitdaging op je!


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het ICT traineeship?

Het persoonlijke groeiproces en de ontwikkeling van jouw vaardigheden gedurende het traineeship zijn onmiskenbaar waardevol. Dit ICT -traineeship zet je direct op voorsprong ten opzichte van andere beginnende IT professionals op de arbeidsmarkt. We realiseren ons echter volledig dat naast professionele ontwikkeling, financiële zekerheid even belangrijk is. Je wilt immers ook weten wat je kunt verwachten qua salaris als IT trainee.

Wat je van ons mag verwachten:

  • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

  • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).

  • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris.

En uiteraard uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship overheid

Ben je klaar om je carrière bij de overheid te starten met Working Talent? Bekijk dan onze actuele vacatures en vind het traineeship die bij jou past. Jouw toekomst bij de overheid begint hier!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!