data engineer
Data Engineer

Sluit je aan bij Working Talent als Data Engineer

Hey, jij!

Welkom bij Working Talent

Ben jij die (toekomstige) Data Engineer die we zoeken? Sluit je aan bij Working Talent en geef jouw carrière in Data Engineering de boost die je verdient! Of je nu net begint en op zoek bent naar een vacature voor Junior Data Engineer, of al een doorgewinterde pro bent: wij helpen je met het vinden van de ideale werkplek.

Als Data Engineer maak jij van data, waardevolle en bruikbare materie voor toonaangevende organisaties. Tegenwoordig is data overal - en het zal alleen maar meer worden. Organisaties moeten hier op de juiste manier mee omgaan, willen ze het kunnen inzetten voor besluitvorming en groei.

Je stelt data veilig, zorgt voor overzicht en maakt informatie inzichtelijk. Je weet als geen ander welke bronnen en tools nodig zijn voor een totaalplaatje waar een bedrijf mee vooruit kan. Hier komt de nodige IT bij kijken. Je schrijft bijvoorbeeld scripts; iets dat onmisbaar is bij Big Data. Ook voor beheer, opslag en analyse van gegevens zul je moeten leunen op de juiste techniek.

data engineer
Functieomschrijving Data Engineer

Wat ga je doen als Data Engineer?

Data Engineering is een relatief nieuw begrip, maar nu al een onderdeel dat niet meer weg te denken is binnen organisaties. Elk bedrijf, groot en klein, beschikt over data. Maar aan ruwe gegevens heeft een manager of afdeling niet zo veel. Voor het maken van beslissingen die impact hebben op de toekomst van het bedrijf, dient die ruwe data te worden omgezet in daarvoor bruikbare informatie. Als Data Engineer heb je hierbij een centrale rol.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het verzamelen, beheren en verwerken van data. Ten eerste zorg je voor ‘schone’ datasets door de juiste manier van verzamelen. Eventueel combineer je databronnen en -sets wanneer dit meerwaarde biedt. Vervolgens weet je het kaf van het koren te scheiden. Maar je kijkt ook naar wat die data precies kan zeggen. Je analyseert en ontdekt trends en rapporteert dit aan de juiste belanghebbenden. Waar mogelijk ontwikkel je algoritmen, API’s en andere IT-tools om nog meer uit de data te halen.

Werken als Data Engineer?

Waar kom ik te werken als Data Engineer?

Ga je aan de slag bij Working Talent, dan pluk je de vruchten van ons geweldige netwerk. Via ons werk je voor verschillende toonaangevende opdrachtgevers door het hele land. Van multinationals tot een MKB op fietsafstand: we matchen je aan de werkgevers en projecten die het beste bij jou passen.

Goede arbeidsvoorwaarden

Data Engineer salaris

Jouw kennis en kunde als Data Engineer wordt zeer gewaardeerd, dus je mag op een prima salaris rekenen. Als Junior begin je gelijk goed, met een salaris van €2900 per maand. Een Medior Data Engineer verdient bij ons zo’n €3500-€5500, op basis van een 40-urige werkweek. Als Senior verdien je uiteraard nóg meer.

Bij Working Talent kun je naast dit prima salaris op meer prettige voorwaarden rekenen:

  • Gelijk een vast contract, ook als trainee

  • 8,33% vakantiegeld

  • Pensioenopbouw

  • Vergoeding voor woon-werkverkeer

  • 25 vakantiedagen

  • Erkende certificaten voor door jou afgeronde opleidingen

over working talent
Plezier staat voorop

Over Working Talent

Onze kernwaarden zijn innovatie, plezier en kwaliteit. Ga je aan de slag bij Working Talent, dan garanderen we dat we ons uiterste best doen voor jouw carrière. Ons doel is dat zowel jij als jouw opdrachtgevers blij van elkaar worden. Lees hieronder meer over onze missie en organisatie.

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na het bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
Ontwikkel jezelf bij Working Talent

Solliciteren op een van onze IT vacatures?

Working Talent heeft naast die functie van Data Engineer meer IT-vacatures openstaan die voor jou interessant kunnen zijn. Een overzicht van al onze vacatures vind je hieronder, van traineeships voor starters tot uitdagende seniorfuncties.

Tara Butter Business Intelligence trainee | Arcus IT
“Naast het brede scala aan IT-technieken dat ik heb leren kennen in het Data bootcamp, ben ik ook op persoonlijk vlak enorm gegroeid. Als opstap voor je werkleven is dit een absolute aanrader!”
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!