hr recruitment stagiair
Join our team!

Wat doet een HR Recruitment Stagiair?

Ben je gepassioneerd over human resources en geïnteresseerd in het recruitmentproces? Dan is een HR Recruitment stage bij Working Talent perfect voor jou! Als stagiair krijg je de unieke kans om de dynamische wereld van HR en werving van dichtbij te ervaren. Deze stage biedt een uitgebreide kijk in de kernactiviteiten van HR en recruitment, waarbij je waardevolle praktijkervaring opdoet.

Op deze pagina ontdek je meer over wat een HR Recruitment Stagiaire doet, welke taken en verantwoordelijkheden bij deze rol horen, en wat voor soort vergoeding je kunt verwachten.

Working Talent
hr recruitment stagiair
Over HR recruitment

Wat is HR Recruitment?

HR recruitment, oftewel Human Resources recruitment, verwijst naar het proces van het identificeren, aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor banen (of stages) binnen een organisatie. Dit proces is een cruciaal onderdeel van het HR-beheer en speelt een sleutelrol in het succes van een organisatie.

Belangrijk om te weten is dat we bij Working Talent onderscheid maken tussen interne en externe recruitment. Interne recruitment is voor onze HR afdeling, externe recruitment behoort tot de taken van onze Recruitment Consultants.

Hieronder volgt een uiteenzetting van wat HR recruitment inhoudt:

 1. Identificeren van vacatures: HR recruitment begint met het vaststellen van de behoefte aan nieuwe medewerkers, hetzij door natuurlijk verloop (zoals pensioen of vertrek), hetzij door nieuwe functies die ontstaan als gevolg van groei of herstructurering van de organisatie.
 2. Functieomschrijving en -specificatie: voor elke vacature wordt een gedetailleerde functieomschrijving gemaakt, inclusief de verantwoordelijkheden en taken. Daarnaast wordt een functiespecificatie opgesteld, waarin de vereiste kwalificaties, ervaring en vaardigheden worden vermeld.
 3. Werven van kandidaten: dit kan intern (binnen de organisatie) of extern (buiten de organisatie) gebeuren. Externe werving omvat het plaatsen van vacatures op jobboards, sociale media, via recruitmentbureaus of het gebruik van headhunters.
 4. Screenen en Selecteren: ontvangen sollicitaties worden gescreend om te bepalen welke kandidaten het beste passen bij de functievereisten. Dit proces kan cv-beoordeling, telefonische screenings, interviews en assessments omvatten.
 5. Interviews: geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor één of meer sollicitatiegesprekken. Dit kan een mix zijn van persoonlijke gesprekken, groepsinterviews of interviews via videocall.
 6. Aanbieding en aanstelling: na de selectieprocedure wordt de meest geschikte kandidaat een baanaanbieding gedaan. Zodra deze geaccepteerd is, volgt de aanstellingsprocedure, inclusief contractondertekening en indiensttreding.
 7. Onboarding: na de aanname zorgt HR voor een effectief onboardingproces om de nieuwe medewerker te integreren in de organisatie en hem of haar wegwijs te maken in de nieuwe functie.
Over de functie

Wat houdt een HR Recruitment stage in?

Als HR Recruitment stagiair bij Working Talent werk je samen met ons HR-team aan diverse projecten. Je krijgt een realistisch beeld van wat HR-professionals dagelijks doen en leert over de verschillende aspecten van het recruitmentproces.

Kerntaken en leerervaringen

Tijdens je stage zul je:

 • Ondersteunen bij wervingsprocessen: assisteren bij het plaatsen van vacatures, screenen van cv's en het plannen van sollicitatiegesprekken.
 • Meewerken aan kandidaatselectie: helpen bij het beoordelen van sollicitanten en deelnemen aan selectiegesprekken.
 • Bijdragen aan employer branding: ondersteunen bij het ontwikkelen van wervingscampagnes en promotiemateriaal.
 • Data en rapportage: assisteren bij het verzamelen en analyseren van recruitmentgegevens.
Working Talent
Jouw ontwikkeling

Vaardigheden van een HR Recruitment stagiair

Gedurende je stage bij Working Talent werk je aan het ontwikkelen van:

 • Communicatieve vaardigheden: effectief communiceren met kandidaten en teamleden.
 • Organisatorische vaardigheden: leren hoe je verschillende taken en projecten effectief beheert.
 • Inzicht in HR en Recruitment: dieper begrip van HR-processen en recruitmentstrategieën.
 • Analytisch denken: vermogen om gegevens te analyseren en inzichten te verkrijgen.
Compensatie en voordelen

Wat bieden wij?

Als HR Recruitment stagiair bij Working Talent kun je rekenen op:

 • Een competitieve stagevergoeding en reiskostenvergoeding.
 • Flexibele werkuren, met mogelijkheid tot een deel thuiswerken.
 • Professionele begeleiding en mentorship van ervaren HR-professionals.
 • Een kans om te werken in een ondersteunende en dynamische omgeving.
 • Regelmatig leuke teambuildingactiviteiten.
Werken bij Working Talent

HR Medewerker worden

Deze stage is de perfecte start voor een succesvolle carrière in HR en recruitment. Je doet niet alleen praktische ervaring op, maar ontwikkelt ook vaardigheden die essentieel zijn in de HR-wereld.

Ben je klaar om praktijkervaring op te doen en je carrière in HR te starten? Meld je dan nu aan voor onze HR Recruitment stage en zet de eerste stap in je professionele ontwikkeling!

Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Centric
ING
Mendix
Nationale Nederlanden
Ordina
Rabobank
Robeco
Royal HaskoningDHV
SuitSupply
UMCU
VolkerWessels Telecom
Witteveen+Bos
Het team van Working talent

Sluit jij je bij ons aan?

Plezier, innovatie en kwaliteit

Werken bij Working Talent

De kernwaarden van onze organisatie zijn plezier, innovatie en kwaliteit. Dit uit zich in traineeships op maat, waarbij IT-talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen een organisatie die bij ze past. Zo voegen we waarde toe aan de markt, organisaties en individuen. Lees hieronder meer over onze historie, werkwijze en ambities.

Corine Keijzer Trainee | Dev Engineer - ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
IT
Frank Bakker Partner | IT Manager - MyParcel
“De samenwerking die wij met Working Talent hebben bevalt ons goed. We hebben meerdere trainees laten instromen die snel geland waren in de verschillende teams en goed bij onze cultuur passen. Ze denken met je mee, zijn flexibel en schakelen snel. Geen poespas en dat is precies wat bij MyParcel past.”
IT