Working Talent
Alles wat je moet weten over een software developer

Wat is een software developer?

20220411 Working Talent Algemeen 097 web
Read more

Wat wij jou in dit blog gaan vertellen over software developers

Je hoort de functie software developer vaak voorbij komen. Maar wat is precies een software developer? Wat doe je als software developer en hoe kan het dat een software developer zo gewild is? Wij vertellen je in dit blog meer over wat een software developer is en hoe je er één kan worden.

Lees gezellig mee!

Read more

Wat doet een software developer?

Als software developer of softwareontwikkelaar bouw en ontwikkel jij software. Dit kan gaan om software voor bepaalde websites, apparaten, apps of machines. Eigenlijk alles wat bij techniek en software komt kijken ontwikkel jij als software developer. Je werkt aan software oplossingen voor gebruikers van een bepaald programma of applicatie. Deze ontwikkel je from scratch of blijf je doorontwikkelen en gebeurt vaak in opdracht van je opdrachtgever.


Als software developer kun je je weer verder specialiseren in een bepaalde taal. Dit kan bijvoorbeeld in PHP, .NET of Java. Er zijn veel verschillende programmeertalen waarin je je als software ontwikkelaar kan specialiseren. Tijdens het IT-traineeship van Working Talent kijken wij samen naar jouw kwaliteiten en specialiseer je je in een specifieke programmeertaal.


De meeste software developers hebben een IT of bèta-achtergrond. Hebben ze dat niet, dan hebben ze vanuit eigen interesse ervaring in IT opgedaan en zijn ze actief met zelfstudie. Grote bedrijven willen vaak eigen technisch personeel, zodat alles in-house ontwikkeld kan worden. Vaak gaat hier een IT-traineeship aan vooraf. Na zo’n IT-traineeship kan jij gelijk aan de slag als software developer bij de grootste organisaties.

Software developers zijn onmisbaar
Software developers zijn erg gewild. Zonder apps, games, websites en besturingssystemen kunnen we tegenwoordig niet meer zonder. En daarom zijn ze zo onmisbaar binnen een bedrijf.
20220411 Working Talent Algemeen 020 web
Working Talent
20220411 Working Talent Algemeen 001 web
Verantwoordelijkheden

Wat zijn de taken van een software developer?

Een software ontwikkelaar heeft veel verschillende taken. Ontwerpen, bouwen, testen en doorontwikkelen. Door de blijvende ontwikkeling in technologie zal jouw baan nooit saai worden. En wanneer er eenmaal een systeem ontworpen is, zal deze continu geoptimaliseerd moeten worden. Omdat de trainees van Working Talent aan de slag gaan bij grote merken, zal je als software developer werken aan grote projecten die constant doorontwikkeld moeten worden.


Hieronder een aantal taken van een software developer:

  • Je onderzoekt en analyseert software
  • Je ontwerpt software voor je opdrachtgever
  • Je ontwikkelt de software
  • Je test je gemaakte software
  • Je presenteert je gemaakte software aan je opdrachtgever
  • Je werkt in een team met verschillende disciplines.
Verdiensten

Wat verdient een software developer?

Het startsalaris van een software developer ligt ongeveer tussen de € 2.674 tot € 6.000 per maand. De salarissen lopen vaak snel op zodra je in dienst bent, dit is natuurlijk wel afhankelijk van je ervaring, opleiding en het bedrijf. Omdat software developers erg schaars zijn, heb je vaak vele voordelen waar je van kunt profiteren. Vaak zijn software developers HBO of universitair geschoold.

Mediors / Seniors
Mogelijkheden

Hoe word ik software developer?

Als je software developer wilt worden, kies dan voor bijvoorbeeld de opleiding Informatica. Er zijn verschillende studies die aansluiten bij de functie software ontwikkelaar. Belangrijk is dat deze een bèta achtergrond heeft. Heb je dat niet, maar heb je wel vanuit eigen interesse ervaring in de IT? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om software developer te worden. Lees hier een ervaring van één van onze trainees.

Na je hbo of universitaire studie kun je het beste een IT-traineeship doen waarna je aan de slag kunt gaan als software developer bij grote merken.
Working Talent
20220411 Working Talent Algemeen 111 web
Start met een traineeship

Via een IT-traineeship van Working Talent aan de slag als software developer

Bij Working Talent begeleiden wij (bijna) afgestudeerden op weg naar de start van hun carrière. De hbo of universitair geschoolde trainees hebben vaak een studie in de richting van IT of hebben een opleiding met een bèta achtergrond.


Bij Working Talent start je jouw traineeship met een intensief IT-bootcamp van acht weken. Het IT-bootcamp wordt in een hybride vorm gegeven: deels op een centrale locatie in Nederland en deels via online thuisonderwijs. In het eerste deel van het bootcamp ga je gedurende drie weken aan de slag met fundamentele IT-onderwerpen zoals Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Tijdens het tweede deel van het bootcamp - dat vijf weken duurt - kies je een specialisatie. Samen kijken we welke specialisatie het beste bij jou past. De verschillende specialisaties zijn:

  • Data
  • Software Development
  • DevOps Cloud
  • Business & IT (o.a. Applicatiebeheer, Low Code Development, Information Security)
20220301 Working Talent Algemeen 58 web
Go for it!

Aan de slag als software developer

Onze opdrachtgevers zijn verspreid over heel Nederland en variëren van mkb tot de top 200-bedrijven. Bij Working Talent werken we met organisaties zoals Robeco, Engie, Suitsupply, Fugro, ING, PostNL, KLM, Rituals, APG, Ordina en BAM. Ook werken wij samen met veel ziekenhuizen, gemeentes en/of rijksoverheden. Voor ieder is er wel wat wils als je software developer wilt worden via Working Talent.


Samen gaan wij op zoek naar een interessante organisatie bij jou in de regio. Wij creëren de kansen, jij kiest de opdrachtgever die het beste bij jou past. Je stroomt in als trainee en wordt vanaf dag één begeleid door teamleden, collega’s en Working Talent. Het uitgangspunt is dat je na 16 maanden in dienst treedt bij jouw opdrachtgever.


Bij Working Talent vinden we persoonlijk contact erg belangrijk, jij staat als IT-trainee centraal en wij spelen in op jouw wensen.