IT traineeship Provincie
IT traineeship Provincie

Word IT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Provincie

Welkom bij Working Talent! Ben je gepassioneerd over IT en klaar om een sleutelrol te spelen in de digitalisering van provinciale overheden? Of vertegenwoordig je een provinciale organisatie op zoek naar fris en innovatief IT talent? Dan biedt Working Talent de perfecte springplank!

Provinciale organisaties, ontdek hier hoe Working Talent jullie kan ondersteunen in het vinden en ontwikkelen van getalenteerde IT-professionals die een verschil kunnen maken in jullie digitale transformatie.

Voor recent afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent de kans om je carrière te starten met een gespecialiseerd IT traineeship, gericht op het unieke landschap van provinciale overheden. Lees hieronder meer over ons op maat gemaakte programma,

it traineeship provincie
it traineeship provincie
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Ons IT traineeship voor provincies is niet alleen een opleidingstraject; het is een pad naar een invloedrijke carrière waar jouw werk bijdraagt aan de gemeenschap en de toekomst van de provincie. Dit traineeship biedt je de mogelijkheid om:

 • Direct impactvol werk te verrichten binnen het hart van provinciale projecten.
 • Een goed startsalaris te ontvangen met een vast contract vanaf dag één.
 • Specifieke IT- en soft skills te ontwikkelen die essentieel zijn binnen de context van provinciale overheden.
 • Erkende certificaten te verdienen die jouw kennis en vaardigheden bevestigen.
 • De garantie op een vaste positie binnen de provinciale overheid na succesvolle afronding van je traineeship.

Je krijgt alle middelen aangereikt voor een succesvolle en betekenisvolle IT-carrière!

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de provincie eruit?

Het traject begint met een intensieve bootcamp van 8 weken, gericht op het leggen van een stevige IT-fundament. Je duikt in onderwerpen zoals data-analyse, programmeren, cybersecurity, en cloudoplossingen. Na het bootcamp stap je over naar een jaar van praktisch leren en werken binnen een provinciale organisatie, afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Gedurende het traineeship kun je je specialiseren in gebieden zoals:

 • Cybersecurity binnen de provinciale infrastructuur.
 • Data-analyse voor regionale ontwikkelingsprojecten.
 • Ontwikkeling van digitale diensten voor burgers.
 • Implementatie van cloudtechnologieën voor provinciale processen.
vacature it traineeship provincie
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de provincie

Ons netwerk omvat diverse provinciale organisaties door heel Nederland, variërend van kleinere initiatieven tot grote digitale transformatieprojecten. Samen vinden we de perfecte match waar jouw vaardigheden en passies het best tot hun recht komen.

Daarnaast werken we samen met vele andere opdrachtgevers door heel Nederland, van kleine en middelgrote onderneming tot toonaangevende organisaties binnen de top 200 van het land. We onderhouden ook sterke samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, gemeenten en diverse overheidsinstanties.


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw ontwikkeling tijdens ons IT traineeship is een belangrijke stap naar een succesvolle toekomst in de IT sector, waardoor je direct een voorsprong krijgt op de arbeidsmarkt. Naast deze groei is financiële zekerheid van groot belang. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat voor salaris je kunt verwachten als je start als IT trainee bij ons.

Bij Working Talent kun je rekenen op:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Een startsalaris van ten minste € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld) zodra je begint bij een van onze opdrachtgevers.

 • Na 16 maanden streven we ernaar je een permanente positie bij de opdrachtgever te bieden, inclusief een mooie salarisverhoging.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship provincie

Ben je klaar om je IT-skills in te zetten voor de provincie en een impactvolle bijdrage te leveren? Ontdek onze actuele vacatures en vind het traineeship dat jouw carrière bij de provinciale overheid lanceert. Jouw toekomst binnen de IT begint bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!