IT traineeship Ministerie
Word IT trainee bij Working Talent!

Over ons IT traineeship Ministerie

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Ministerie

Welkom bij Working Talent! Ben jij klaar om een essentiële rol te spelen in de digitalisering van onze ministeries? Of vertegenwoordig je een ministerie op zoek naar jong en ambitieus IT-talent? Dan is Working Talent dé plek waar jouw zoektocht eindigt.

Voor de onlangs afgestudeerden onder ons met een bachelor- of masterdiploma biedt Working Talent een kans om een impactvolle start te maken binnen de IT-afdelingen van onze ministeries. Lees verder om alles te ontdekken over ons IT traineeship.

Ministeries, lees hier meer over hoe Working Talent de brug slaat tussen jullie behoefte aan innovatie en de frisse inzichten van getalenteerde IT-professionals.

it traineeship ministerie
it traineeship ministerie
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Ons IT traineeship voor ministeries biedt je niet alleen een stevige brug tussen je studie en de beroepspraktijk, maar plaatst je ook midden in het hart van nationale ontwikkelingen en innovaties. Dit programma biedt je de kans om:

 • Directe bijdrage te leveren aan projecten die van nationaal belang zijn.
 • Snel te groeien tot een deskundige in jouw IT-specialisatie.
 • Te genieten van een uitstekend startsalaris met een vast contract vanaf dag één.
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling door middel van gerichte trainingen en erkende certificaten.
 • De zekerheid van een vaste aanstelling bij een ministerie na succesvolle afronding van je traineeship.

Kortom, een springplank naar een betekenisvolle carrière bij de overheid!

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de overheid eruit?

Het avontuur begint met een achtweekse bootcamp, die je onderdompelt in de fundamenten van IT. Van data-analyse en programmeren tot cybersecurity en cloudoplossingen. Daarna volgt een jaar van werken en leren binnen een ministerie, waar je praktijkervaring opdoet die nauw aansluit bij jouw leerdoelen.

Je krijgt de kans om je te specialiseren in gebieden zoals:

 • Cybersecurity en informatiebeveiliging
 • Data-analyse en -beheer
 • Software- en applicatieontwikkeling
 • Netwerkbeheer en cloudtechnologieën

Na deze intensieve leerperiode treed je in dienst bij een van onze opdrachtgevers, waar je jouw vaardigheden verder ontwikkelt in een dynamische en maatschappelijk relevante omgeving.

vacature it traineeship ministerie
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij een Ministerie

Ons netwerk van opdrachtgevers is divers en bevinden zich in heel Nederland, van dynamische kleine en middelgrote bedrijven tot de toonaangevende organisaties binnen de top 200 van het land. Daarnaast hebben we sterke samenwerkingsverbanden met ziekenhuizen, lokale gemeenten en diverse overheidsinstanties.

We werken nauw met jou samen om de ideale match te vinden - of dat nu een specifieke overheidsorganisatie is of een andere opdrachtgever in jouw directe omgeving. We garanderen dat we een plek vinden waar jouw unieke vaardigheden en talenten niet alleen erkend maar ook volledig benut worden.


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw groei, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, binnen ons IT traineeship is een investering die je direct onderscheidt van anderen binnen de IT-sector. Uiteraard is financiële stabiliteit ook belangrijk, en ben je vast benieuwd naar het salaris dat je kunt verwachten als IT trainee bij ons.

Dit is wat Working Talent jou biedt:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Een startsalaris van ten minste € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld) zodra je begint bij een van onze opdrachtgevers.

 • Na 16 maanden streven we ernaar je een permanente positie bij de opdrachtgever te bieden, inclusief een mooie salarisverhoging.

Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding, en een goede pensioenregeling.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship Ministerie

Ben je klaar om jouw IT-carrière een vliegende start te geven bij een ministerie? Ontdek onze actuele vacatures en vind het traineeship dat bij jou past. Begin jouw reis naar een betekenisvolle en impactvolle carrière bij de overheid met Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers