IT traineeship Gemeente Den Haag
Word IT trainee bij Working Talent!

Over ons IT traineeship Gemeente Den Haag

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Gemeente

Welkom bij Working Talent! Heb je een passie voor IT en ambieer je een vliegende start van je carrière binnen de gemeentelijke sector van Den Haag? Zoek niet verder! Working Talent biedt afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma een unieke kans om hun carrière een impuls te geven met ons speciaal ontworpen IT traineeship. Ontdek hieronder wat ons programma onderscheidt.

Vertegenwoordig je de gemeente Den Haag of een nabijgelegen gemeente en ben je op zoek naar IT talent om je digitale projecten te verwezenlijken? Dan zijn wij jouw ideale partner! Working Talent verbindt jullie behoefte aan technologische innovatie met de dynamiek en vernieuwing die onze getalenteerde IT-professionals bieden. Ontdek hier hoe wij de perfecte verbinding kunnen vormen tussen jullie digitale ambities en de frisse inzichten van onze IT talenten.

IT traineeship Gemeente Den Haag
IT traineeship Gemeente Den Haag
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Ons IT traineeship specifiek voor de gemeenten, is zorgvuldig opgezet om een vloeiende overgang van je studie naar een succesvolle IT carrière te garanderen. Dit programma is je lanceerplatform naar praktische ervaring en professionele ontwikkeling binnen jouw IT specialisme. Als deelnemer aan dit traineeship krijg je de kans om:

 • Direct bij te dragen aan projecten die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van de gemeente Den Haag en andere overheden.
 • Je snel te ontwikkelen tot een deskundige in jouw IT-domein.
 • Te profiteren van een aantrekkelijk startsalaris, ondersteund door een direct vast contract.
 • Jouw soft skills en professionele competenties te verbeteren door middel van gerichte trainingen en het behalen van erkende certificaten.
 • Een gegarandeerde positie binnen de gemeentelijke overheid van Den Haag te verwerven na een succesvolle afronding van het traineeship.

Wij voorzien je van alle noodzakelijke middelen en kennis om uit te blinken in jouw IT-carrière, zodat je een significante bijdrage kunt leveren aan de gemeenschap en overheid.

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de gemeente eruit?

Het programma start met een intensieve bootcamp van acht weken, gericht op essentiële IT-gebieden zoals data-analyse, programmeren, cybersecurity en meer. Na deze bootcamp volgt een jaar werkend leren bij de gemeente in of rondom Den Haag, waarbij je ervaring opdoet in een omgeving die perfect aansluit bij jouw persoonlijke interesses en professionele ambities.

Tijdens het traineeship verdiep je je in kerngebieden van IT, waaronder:

 • Data-analyse voor stadsplanning en -ontwikkeling.
 • Softwareontwikkeling ter verbetering van gemeentelijke diensten.
 • Implementatie van cybersecurity maatregelen ter bescherming van gevoelige data.
 • Ontwikkeling van innovatieve IT-oplossingen die de dienstverlening aan burgers transformeren.
vacatures it overheid
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de gemeente

Ons netwerk bestaat uit diverse opdrachtgevers door heel Nederland, van innovatieve startups tot leidende organisaties. Dit omvat ook een sterke samenwerking met zorginstellingen, lokale overheden en diverse overheidsinstanties

We gaan persoonlijk te werk om de perfecte match voor jou te vinden, die aansluit bij jouw ambities en vaardigheden. Of je nu een sleutelrol wilt vervullen binnen een specifieke overheidsorganisatie of je talenten breder wilt inzetten, ons doel is om een plek te vinden waar jouw unieke vaardigheden erkend en verder ontwikkeld kunnen worden.Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw ontwikkeling is een waardevolle investering die je onderscheidt in de IT-sector. Naast professionele groei, bieden we ook financiële zekerheid:

 • Een 1,5 jaar durend traineeship met een vast contract vanaf de start.
 • Betaling vanaf de eerste dag van het IT bootcamp.
 • Een startsalaris van minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld), bij aanvang bij een van onze opdrachtgevers.
 • Na 16 maanden streven we naar een permanente positie voor jou bij de opdrachtgever, inclusief een aantrekkelijke salarisverhoging.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.


IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship gemeente

Klaar om je IT talent in te zetten voor Den Haag? Bekijk onze huidige vacatures en vind het traineeship dat bij jou past. Jouw toekomst binnen de IT van de Gemeente begint hier, bij Working Talent!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers