IT traineeship Gemeente Arnhem
IT traineeship Gemeente Arnhem

Word IT trainee bij Working Talent!

Welkom bij Working Talent

IT traineeship bij de Gemeente

Welkom bij Working Talent! Ben je gepassioneerd over IT en klaar om jouw carrière een vliegende start te geven binnen de gemeente? En ben je woonachtig in Arnhem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Afgestudeerden met een bachelor- of masterdiploma krijgen bij Working Talent een unieke kans om hun carrière te starten met een gespecialiseerd IT traineeship. Ontdek hieronder wat ons programma zo bijzonder maakt.

Vertegenwoordig je een gemeente in of nabij Arnhem en ben je op zoek naar IT talent om jouw digitale ambities te realiseren? Dan ben je bij Working Talent precies waar je moet zijn. Ontdek hier hoe Working Talent de kloof kan overbruggen tussen jullie behoefte aan technologische innovatie en het frisse perspectief van getalenteerde IT professionals.

it traineeship gemeente arnhem
it traineeship gemeente arnhem
Word een professional

Beste IT traineeships bij Working Talent

Ons IT traineeship voor de gemeente is ontworpen als de perfecte overgang van je studie naar een betekenisvolle carrière in de IT. Het biedt je de kans om hands-on ervaring op te doen, je vaardigheden toe te passen en te groeien binnen je vakgebied. Dit programma biedt je de kans op:

 • Direct bij te dragen aan projecten die van cruciaal belang zijn voor de gemeente of andere overheidsinstellingen.
 • Snel te groeien tot een deskundige op jouw IT gebied.
 • Te profiteren van een aantrekkelijk startsalaris en meteen een vast contract te krijgen.
 • Soft skill trainingen te volgen en erkende certificaten te verdienen.
 • Verzekerd te zijn van een vaste baan binnen de gemeentelijke overheid.

Je wordt voorzien van alle middelen die nodig zijn voor een succesvolle IT loopbaan!

Verwachtingen

Hoe ziet het IT traineeship bij de gemeente eruit?

Het traject start met een intensieve bootcamp van acht weken, waarin je de basis legt op het gebied van data-analyse, programmeren, cybersecurity, en nog veel meer. Na deze bootcamp ga je een jaar lang aan de slag bij de gemeente in de buurt van Arnhem, waar je werkt en leert in een omgeving die is afgestemd op jouw specifieke interesses en ontwikkelingsdoelen.

Je hebt de mogelijkheid om je te specialiseren in cruciale IT-disciplines zoals:

 • Data-analyse voor stedelijke ontwikkeling
 • Softwareontwikkeling voor gemeentelijke diensten
 • Implementatie van digitale beveiligingsstrategieën
 • Innovatieve IT-oplossingen voor burgerdiensten

Een leerrijke periode waar je werkt aan betekenisvolle projecten, waardoor je straks een onmisbare schakel wordt binnen het team!

vacatures it gemeente arnhem
Jouw toekomstige werkgever

Werken bij de gemeente

Ons uitgebreide netwerk van opdrachtgevers strekt zich uit over heel Nederland. Variërend van startups en middelgrote ondernemingen tot prestigieuze organisaties die behoren tot de top 200 van het land. Bovendien onderhouden we stevige partnerships met ziekenhuizen, gemeentelijke overheden en diverse andere overheidsorganen.

In nauwe samenwerking met jou verkennen we de perfecte match - of het nu gaat om een rol binnen een specifieke overheidsentiteit of bij een van onze andere partners dicht bij jou in de buurt. Ons doel is om een omgeving te vinden waar jouw specifieke vaardigheden en talenten niet alleen gewaardeerd worden, maar waar je ook de kans krijgt om deze volledig te ontplooien.


Vacatures traineeship overheid


werken bij overheid
Salaris

Wat verdien ik tijdens het IT traineeship?

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling is een waardevolle investering die je direct onderscheidt in de IT branche. Maar financiële zekerheid is natuurlijk ook belangrijk. Als IT trainee bij Working Talent ontvang je een bovengemiddeld salaris.

Dit biedt Working Talent jou:

 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald.

 • Een startsalaris van ten minste € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld) zodra je begint bij een van onze opdrachtgevers.

 • Na 16 maanden streven we ernaar je een permanente positie bij de opdrachtgever te bieden, inclusief een mooie salarisverhoging.

En uiteraard goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw.

IT trainees van Working Talent

Ervaringen van IT trainees

Natuurlijk kunnen wij zeggen dat ons traineeship het beste is voor jou, maar onze mening is wellicht een beetje vertekend. Daarom delen we graag de ervaringen van IT trainees die jou voorgingen. Hopelijk krijg je op deze manier een goed beeld van ons traineeship en kun je een goede beslissing maken voor jouw toekomstige carrière bij de overheid.

Working Talent scoort 4.7/5 op Glassdoor

Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
Recensie
Jasper Staal Data Analytics trainee | Centric
“De start van het IT-traineeship heeft mijn horizon op het gebied van Data verbreed. Hierin heb ik mijzelf kunnen verdiepen in technieken die ik direct kon toepassen in mijn werk!”
Recensie
Ontwikkel jezelf

Vacatures traineeship gemeente

Ben je klaar om je IT carrière een boost te geven binnen de gemeente met Working Talent? En ben je woonachtig in Arnhem? Bekijk dan onze actuele vacatures en vind het traineeship dat bij jou past!

1. Contact
Na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
2. Kennismaking
We maken graag kennis met je om jouw wensen te bespreken en te kijken of deze bij onze traineeships en opdrachtgevers aansluiten.
3. Online assessment
Vervolgens maak je een online assesment, dat bestaat uit vier onderdelen.
4. Contract
Voordat het traineeship van start gaat tekenen we natuurlijk eerst het contract bij ons op kantoor.
5. Bootcamp
Het traineeship gaat van start met een bootcamp van 8 weken waarin je kennis maakt met diverse IT vakgebieden.
6. Aan de slag
Na de bootcamp is het tijd voor het echte werk: je gaat gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers
recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!