IT trainee worden

IT traineeships

Jij weet dat je het in je hebt om succesvol te worden in de wereld van IT en bent nog niet uitgeleerd. Dan is een IT traineeship van Working Talent dé way to go. In het IT traineeship leg jij de verbinding tussen jouw studie en de arbeidsmarkt. Vanaf dag één ga jij werken met innovatieve technieken en tools, zodat jij vol vertrouwen start bij één van onze opdrachtgevers.

IT traineeship
IT-traineeship
IT traineeship

Welke IT traineeships kun je bij ons volgen?

Onze IT traineeships starten met een intensief bootcamp. In dit bootcamp richt jij je de eerste drie weken op de IT-fundamentals. Hierna ga jij je vijf weken lang specialiseren in een door jou gekozen richting die past bij jouw profiel. Denk aan:

 • Data
 • Software Development
 • DevOps Cloud
 • Business & IT (o.a. Applicatiebeheer, Low Code Development, Business Analist)
 • Security
IT trainee worden

Waarom een IT traineeship bij Working Talent?

 • Tijdens de IT-bootcamp leer je over de nieuwste technologieën en werk je met de nieuwste tools.
 • Tijdens het IT traineeship ontwikkel jij je in een richting die jij interessant vindt en past bij jouw profiel: van Data tot DevOps en van Full Stack tot Low Code Development.
 • Je certificeert je op onderwerpen die aansluiten op jouw toekomstige functie.
 • Dankzij onze soft skills-trainingen, die een belangrijk onderdeel vormen van het traineeship, groei jij ook op persoonlijk vlak.
 • Je wisselt theorielessen af met uitdagende praktijkopdrachten. Een mooie combinatie van de beste online leeromgeving en ervaren professionals en docenten uit onze Tech Units.
 • Je krijgt vanaf dag één van de IT bootcamp betaald! Tijdens de bootcamp ontvang je € 2000. Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld).
 • Je krijgt persoonlijke aandacht en wordt begeleid en ondersteund door onze ervaren trainers. Zo start jij vol vertrouwen bij één van onze opdrachtgevers.
 • Om jouw groei te stimuleren, word je bij de opdrachtgever direct gekoppeld aan een senior.
Corine Keijzer Dev Engineer | ING
"Als je nieuw bent in de IT kan je je soms overweldigd voelen door de talloze mogelijkheden. Working Talent heeft mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat bij mij past en dankzij de persoonlijke aandacht en gesprekken heb ik kunnen vinden wat ik leuk vind. Zo heb ik me kunnen ontwikkelen als Software Developer en ben ik aan de slag gegaan op een mooie opdracht bij ING."
IT
Stefan Poot Consultant Cybersecurity | Royal HaskoningDHV
“Het Information Security traineeship heeft mij een goede basis gegeven om aan de slag te gaan in de wereld van informatiebeveiliging en cybersecurity. De onderwerpen van de opleiding gebruik ik elke dag in mijn werk!”
IT
IT-traineeship
Werken bij topbedrijven!

Na de bootcamp? Aan de slag!

Heb je de bootcamp doorlopen? Tijd voor het echte werk: het IT traineeship gaat beginnen! Onze opdrachtgevers zijn verspreid over heel Nederland en variëren van mkb tot de top 200-bedrijven. Samen gaan wij op zoek naar een interessante organisatie bij jou in de regio. Wij creëren de kansen, jij kiest de opdrachtgever die het beste bij jou past. Na het succesvol doorlopen van het traineeship krijg jij de mogelijkheid om in dienst te treden bij jouw opdrachtgever.

Starten met werken kan in het begin even wennen zijn. Wij helpen je daarbij. Wij zorgen dat de interne begeleiding bij de opdrachtgever goed geregeld is. Heb jij nog behoefte aan extra kennis, training of ondersteuning? Tijdens jouw inzetperiode heb je toegang tot een digitale leeromgeving en kan je gebruikmaken van de kennis en ervaringen van professionals uit onze Tech Units. Samen met een Talent Developer zoek jij aanvullende trainingen uit die jouw ontwikkeling versnellen. Groei en werkplezier staan bij ons centraal!

Omar de Munk Software Engineer | ING
"Na veel gesprekken bij meerdere bedrijven kwam ik in contact met Working Talent. Waarin Working Talent zich onderscheidde waren de leuke en informele gesprekken, het goed luisteren naar mijn wensen en vooral het supersnel schakelen: vrijwel direct hadden ze voor mij een gesprek geregeld bij ING, waar ik nu met veel plezier werkzaam ben. Het team van Working Talent doet net dat stapje extra en is echt persoonlijk betrokken bij jouw ontwikkeling!"
IT
Fulco Gerretsen Data Scientist | Air France KLM Martinair Cargo
"Door Working Talent zit ik helemaal op mijn plek als Data Scientist bij KLM!"
IT
It traineeship working talent
IT traineeship

Veelgestelde vragen

Kan ik een IT traineeship zonder ervaring volgen?
Ja, dat kan! Je hebt wel een afgeronde hbo/wo-opleiding nodig en natuurlijk affiniteit met IT!


Waar vindt de IT bootcamp plaats?

De IT-bootcamp wordt in een hybride vorm gegeven: deels op een centrale locatie in Nederland en deels via online thuisonderwijs.


Welke certificaten behaal ik tijdens de IT bootcamp?

Bij ieder traineeship behaal je je relevante certificaten. Welke dit zijn, is afhankelijk van jouw specialisatierichting, jouw wensen en jouw toekomstige opdracht.


Met welke opdrachtgevers werken jullie samen?

Onze opdrachtgevers zijn verspreid over heel Nederland, variërend van mkb tot top 200-bedrijven.


Hoe gaat het proces rondom het matchen met één van jullie opdrachtgevers?

Tijdens de IT-bootcamp gaan we samen met jou op zoek naar een interessante, passende opdracht. Wij vinden het belangrijk dat we een opdracht voor je vinden waar jij goed op je plek zit! Je gaat kennismaken met verschillende opdrachtgevers om vervolgens samen de juiste keuze te maken.


Contact us!

Meer weten?

Wil je meer informatie over het werken en leren in de IT of over onze IT traineeships? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar je!

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!