Working Talent
Werken bij een financiële instelling

Finance traineeship

Ben jij (bijna) afgestudeerd en lijkt het je leuk om voor een financiële instelling te werken? Maar ben je nog niet helemaal uitgeleerd of nog zoekende naar de vertaalslag binnen de praktijk? Dan is ons Finance traineeship misschien wel precies wat jij zoekt!

Alle financiële instellingen zijn verplicht om het risico op fraude, witwassen en terrorismefinanciering zo klein mogelijk te maken én houden. Om de stijgende financiële criminaliteit tegen te gaan zijn vele organisaties op zoek naar finance specialisten. Soms ook wel beter bekend als CDD-analisten (Customer Due Diligence).

Als finance specialist zorg jij ervoor dat jouw opdrachtgever relaties aangaat met betrouwbare klanten. Je doet onderzoek naar de geldstromen om fraude en criminaliteit op te sporen en op te lossen. Met onze finance traineeship stomen wij jou in twee weken tijd klaar om de strijd financiële criminaliteit aan te gaan.

Working Talent
Working Talent
Tell me more!

Ons Finance traineeship

KYC, oftewel ‘Know Your Customer’. Dat is alles waar het om draait. Alleen als je weet wie de klanten van de financiële instelling zijn, weet je waar hun geld vandaan komt. Onderzoek uitvoeren, analyses maken en doorvragen is super belangrijk. Zo voorkom jij dat criminelen de diensten van jouw financiële opdrachtgever misbruiken voor frauduleuze en andere criminele doeleinden. Niet alleen hard nodig, maar ook super gaaf om te doen.

Met het Finance traineeship van Working Talent stomen we jou binnen 2 weken klaar om als Finance Specialist (ook wel CDD-analist genoemd) aan de slag te gaan. Je volgt eerst een bootcamp met een theoretisch en praktisch deel. Daarna ga je meteen aan de slag bij één van onze toonaangevende financiële opdrachtgevers. En je krijgt vanaf je eerste werkdag meteen een goed salaris!

20220411 Working Talent Algemeen 140 web
Practice makes perfect

Het Finance bootcamp

Het bootcamp bestaat uit twee delen. Eerst ga je met behulp van e-learning aan de slag met de theorie. De volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Algemene introductie, wet- en regelgeving en de pijlers van CDD (witwassen, terrorismefinanciering en sancties)
 • Hoe werkt de organisatie: het control framework en de ‘three lines of defence’
 • Client lifecycle: van identificatie en verificatie tot sign-off en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek bij verschillende risicoprofielen
 • Klantbeeld, het doel en de aard, de activiteiten, de herkomst van vermogen en het transactieprofiel
 • Organisatiestructuren, belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s
 • Potentiele risico’s: geografische, transacties, PEP’s, sectoren en media- en klantsignalen.

Daarna ga je aan het werk met een levensechte praktijkcase. Hiermee bereiden we je zo goed mogelijk voor op je echte opdracht. Op basis van je theoretische kennis ga je een casus uitwerken en bouw je stap voor stap een dossier op. Je krijgt een format waarmee je jouw risicoanalyse uitvoert. Uiteindelijk draait het om de vraag: zou jij de klant accepteren, en waarom wel of niet? Als je deze opdracht succesvol afrondt, heb jij de juiste kennis en tools in huis om aan de slag te gaan bij je opdrachtgever!

IT-traineeship
Hit the ground running

Aan de slag bij topbedrijven!

En dan ga je echt aan het werk. Met jouw nauwkeurige instelling en je nieuwe kennis knal je uit de startblokken. Bij welke van onze gave klanten je ook aan de slag gaat, jij zorgt ervoor dat het klantdossier compleet is en alles klopt. Mis je gegevens of twijfel je aan de echtheid van de klantinformatie? Dan bel je de klant na en vraag je precies uit hoe het zit. Ook houd je bij bestaande klanten in de gaten of er opvallende transacties zijn. Zo strijd jij mee tegen financiële criminaliteit.

Dé kans om je verder te ontwikkelen

Waarom een Finance traineeship bij Working Talent?

 • Tijdens het bootcamp krijg je doorlopend begeleiding van een ervaren Finance Specialist of Fraude Expert. Hier kun je met al je vragen terecht.
 • In één week doe je alle benodigde theoretische kennis op van relevante onderwerpen: van wet- en regelgeving tot aan de client lifecycle en risicogebieden. Hiermee ontwikkel je je in sneltreinvaart tot Finance Specialist.
 • Je ontwikkelt je ook op persoonlijk vlak, dankzij diverse soft skills-trainingen. Denk aan feedback geven, communiceren op de werkvloer en zakelijk schrijven.
 • Je wisselt theorielessen af met uitdagende praktijkopdrachten. Dankzij deze combinatie van leren uit boeken en van je docenten en medestudenten onthoud je de nieuwe kennis beter.
 • Je praktijkopdracht stemmen we af op de opdrachtgever waar je na het bootcamp aan de slag gaat. Zo ben je optimaal voorbereid voor een vliegende start.
 • Wij koppelen jou aan een opdrachtgever die bij je past. Tijdens jouw inzetperiode behoud je de persoonlijke begeleiding vergelijkbaar met die tijdens het bootcamp en kun je je blijven ontwikkelen met aanvullende trainingen.
 • Zo bereiden we je goed voor op het werk als Finance professional bij de opdrachtgever en maak jij vanaf dag één het verschil.
Contact us!

Meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar het Finance traineeship en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer!