Team wt de
Eerste vestiging in Frankfurt geopend

Working Talent breidt internationaal uit naar Duitsland

Working Talent Group
nov. 2023

Amsterdam, 8 november 2023


Met de opening van de eerste vestiging in Frankfurt is Working Talent sinds 1 november 2023 volledig operationeel in Duitsland. Het toonaangevende Nederlandse bedrijf, dat jong IT talent opleidt en verbindt aan passende opdrachtgevers, gaat haar succesvolle innovatieve IT traineeships introduceren op de Duitse markt. Het 4-koppige Duitse team wordt geleid door de zeer ervaren en voormalig CEO van de univativ Group, Gottfried Zaby.


Deze uitbreiding markeert de tweede grote mijlpaal in korte tijd in de
ontwikkeling van Working Talent. Na de recente verhuizing naar een
nieuw, modern hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost, heeft de onderneming
het doel de dienstverlening verder te optimaliseren en te
professionaliseren. De stap naar internationalisering markeert het
tweede hoogtepunt in de ambitieuze groei van dit nog jonge bedrijf.

Mark Hink

De uitbreiding naar Duitsland opent deuren voor nieuwe kansen en marktsegmenten in Europa's grootste economie en vergroot de zakelijke diversificatie van Working Talent. Frankfurt, als financieel centrum van Duitsland, is dan ook de uitgelezen standplaats voor de eerste vestiging. Het biedt Working Talent de mogelijkheid om nieuwe klanten en partnerships in de Duitse markt aan te gaan. Bovendien kunnen bestaande Nederlandse opdrachtgevers met vestigingen in Duitsland optimaal worden bediend met IT talenten.


“De uitbreiding naar Duitsland is een belangrijke stap in onze internationale groei” aldus Mark Hink, CEO Working Talent Group. “We zijn vastberaden om ons succesvolle model in het werven en ontwikkelen van IT talenten over te brengen naar de Duitse markt met als doel organisaties te helpen met hun digitale transformatie".

Directie WT1

Working Talent nam deze stap na een uitvoerig onderzoek van de Duitse markt. De IT-sector is met circa 1,3 miljoen getrainde IT’ers de op één na grootste industriële werkgever in Duitsland. De toenemende digitalisering genereert elk jaar tienduizenden nieuwe banen. Een constatering is dat veel van deze nieuwe functies niet worden ingevuld vanwege het tekort aan geschoolde arbeidskrachten.


De uitdaging ligt in het overbruggen van het tekort en het effectief bemiddelen van IT talent om in de behoeften van de markt te voldoen. De propositie, dienstverlening en ambitie van Working Talent om de beste match te realiseren tussen jong talent en werkgevers, sluit dan ook goed aan bij deze sterk toenemende vraag naar hoogopgeleide IT talenten in Duitsland.

Gottfiried Zaby

Gottfried Zaby, Country Manager Working Talent Deutschland GmbH: “Ik ben enthousiast over de kans om Working Talent in Duitsland te leiden en succesvol neer te zetten. We hebben een sterke propositie en een geweldig team om het beste naar de Duitse markt te brengen.


Het team in Duitsland werkt volledig autonoom en heeft haar dienstverlening afgestemd op de behoefte van de lokale markt. Met het faciliteren van IT traineeships sluit Working Talent naadloos aan bij de actuele en toekomstige behoeften van de Duitse markt. Zo heerst er volgens organisatie BITKOM (German Association for Information Technology, Telecommunications, and New Media) een tekort van ongeveer 137.000 IT professionals.

Bart Jaap van den Berg

Bart-Jaap van den Berg, CCO Working Talent Group, voegt toe: "Onze groei is te danken aan ons toegewijde team en onze opdrachtgevers. We zijn verheugd om onze dienstverlening uit te breiden en ook internationaal bij te dragen aan het klaarstomen van IT talenten met de juiste vaardigheden.”

Over Working Talent Group

Working Talent is in 2017 opgericht in Nederland en heeft op dit moment 260 werknemers. Het is een jong en energiek bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van IT traineeships. De expertise ligt in het vinden, opleiden en succesvol matchen van hoogopgeleide IT talenten via een detavast constructie bij opdrachtgevers. Daarnaast beschikt Working Talent Consulting over een team van ervaren IT professionals die op projectbasis kunnen worden ingezet voor complexe IT vraagstukken. Eveneens spelen zij een rol in de begeleiding van de trainees. Jaarlijks starten meer dan 200 talenten in de IT traineeships, waarbij ongeveer 90% succesvol instroomt na hun detavast periode.


recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!