Wat doet een database administrator

ISO trainee aan het woord

Security trainee Terence Linzey - Privacy Consultant
jul. 2022

Terence heeft het Information Security Officer traineeship bij Working Talent gevolgd en is daarna aan de slag gegaan in een toffe functie bij Witteveen+Bos. Van databeveiliging opdrachten tot aan leerzame congressen. Lees in dit blog meer over zijn achtergrond én carrièrepad.

Terence Linzey
Wat doet een database manager

Kan je iets over jezelf vertellen?


“Hey! Ik ben Terence. Een ontzettende IT-liefhebber! Oorspronkelijk ben ik opgeleid als jurist. Na mijn bachelor Rechtsgeleerdheid, heb ik de master Rechtsgeleerdheid gevolgd met een specialisatie in Internet, Intellectuele Eigendom en ICT. Dit heb ik gedaan aan de VU in Amsterdam.

Altijd was ik al geïnteresseerd in onderwerpen als Privacy en Cybercrime. De keuze voor een stageplek als Privacy Jurist was dan ook snel gemaakt. Na mijn stage groeide mijn interesse in Informatiebeveiliging steeds meer. Vanaf dat moment ben ik gaan zoeken naar manieren om mij hierin te verdiepen. Het leek me supertof om uiteindelijk een baan richting Informatiebeveiliging te vinden.


Na de nodige research ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij het traineeship van Working Talent. Het Information Security Officer traineeship was precies waar ik naar op zoek was.”

It trainee worden 1

Waarom koos je voor een traineeship van Working Talent?

“Wat mij aansprak in het traineeship was zowel het inhoudelijke leertraject, de persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid om de CISM certificering te behalen. Hoewel de inhoudelijke cursus vrijwel volledig online heeft plaatsgevonden vanwege de - toen nog geldende - lockdown, ben ik zeer tevreden over hoe het traineeship tot nu toe is verlopen. Persoonlijke begeleiding staat bij Working Talent voorop, dat merk je aan alles.

De inhoudelijke cursus heeft mij zowel veel geleerd over Informatiebeveiliging als een aantal andere onderwerpen zoals Scrum en Microsoft Azure. Ook een aantal soft skills trainingen zijn goed van pas gekomen. Tijdens je studie ga je meer in op theorie, maar wordt er weinig stil gestaan bij de praktijk. Working Talent staat écht stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling en praktijkgericht werken, dat is heel fijn.


Tijdens het traineeship heb ik via de Information Security Foundation een examen behaald als eerste stap in ons certificeringstraject. Vrij kort na het afsluiten van het examen ben ik aan de slag gegaan op de afdeling Informatiebeveiliging bij Witteveen+Bos in Deventer.”

Wat doet een it projectmanager
Working Talent

Wat is je ambitie?

“Mijn ambitie is om mijn steentje bij te kunnen aan het cyberveilig maken van Nederland. Ik wil mij aankomende jaren verdiepen in het verbeteren van informatiebeveiliging en het waarborgen van de privacy.


Op lange termijn zou ik me wel wat meer willen richten op cybercriminaliteit. Maar voor nu is de andere kant van dit verhaal - hoe ik mensen kan beschermen tegen potentiële kwaadwillenden - interessant en motiverend werk. Voordat ik me ga richten op cybercriminaliteit, is het goed dat ik eerst een goed beeld heb van de mogelijke schade die cybercrime kan veroorzaken.


Onlangs kwam er een andere interessante mogelijkheid op mijn pad. Ik werk op dit moment bij VKA (Verdonck & Klooster Associates) als IT-consultant. De focus van mijn werk ligt op dit moment op privacy maar ik heb nog wel korte lijntjes met collega's die zich met informatiebeveiliging bezig houden. Ook dit gaat vanuit Working Talent.”

Wat was jouw opdracht bij Witteveen+Bos?

“Mijn werk bestond bij Witteveen&Bos grotendeels uit het opstellen van werkinstructies voor het softwareontwikkelproces. Als ik in grote lijnen de opdracht zou moeten beschrijven zou het gaan over het ondersteunen van sectoren met het inregelen van informatiebeveiliging. Verschillende onderwerpen komen hierbij kijken, denk aan:

  • Hoe maken we een veilige toegangsprocedure?
  • Hoe moet het beheer van de applicatie veilig worden ingeregeld?
  • Op welke manier willen we de applicatie testen op kwetsbaarheden?
  • Uitvoeren van risicoanalyses op bestaande en nieuwe projecten.
  • Het waarborgen van informatiebeveiliging in onze omgang met leveranciers.
  • De sector steeds meer bewust maken van het belang van informatiebeveiliging en de gevaren van het niet op orde hebben van beveiligingsmaatregelen.

Ik heb met veel plezier gewerkt bij Witteveen+Bos. Het is een heel fijn bedrijf om voor te werken en ik heb er ontzettend veel geleerd.”


Wat doet een it manager
Wat doet scrum master

Informatiebeveiliging en Privacy congres in Eindhoven

“Vanuit eigen interesse probeer ik altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en privacy.


Toen ik aan het rondkijken was voor een baan als privacy jurist kwam ik al vrij snel Cuccibu tegen. Op LinkedIn plaatsen ze regelmatig interessante en leerzame artikelen. Privacy en informatiebeveiliging onderwerpen worden daar eenvoudig uitgelegd. Cuccibu geeft praktische voorbeelden hoe je privacy en informatiebeveiliging kan toepassen in de praktijk.


Onlangs was ik aanwezig bij het door Cuccibu georganiseerde IB en Privacy congres in Eindhoven. Een zeer informatieve dag waarbij stil is gestaan bij relevante IB en Privacy onderwerpen. Denk aan: het kunnen aantonen van ‘in control’ zijn van je organisatie, hoe je een awareness programma goed kan inregelen, de relatie tussen Security en Data analisten en de gevaren van IoT Apparatuur.


Naast het opdoen van nieuwe kennis, was het ook zeer waardevol om andere Information Security Officers en Privacy Officers te kunnen spreken over hun ervaringen in het werkveld.


De accountmanager van Working Talent vond het supertof dat ik dit congres aandroeg. Vanuit Working Talent heb ik hier dan ook geen vakantiedag voor hoeven gebruiken maar kon ik dit als een studiedag opschrijven. Het was fijn om die stimulance vanuit Working Talent, ze focussen zich echt op jouw ontwikkeling, dat onderscheidt hen van andere bedrijven.”

Zou jij Working Talent aanbevelen?

“Ik kan Working Talent van harte aanbevelen aan (bijna) afgestudeerden. Het inhoudelijke bootcamp geeft je veel handvatten die je goed kan gebruiken in het werkveld. Je krijgt volop de mogelijkheid om verder door te leren. Ook ontmoet je andere trainees uit je werkveld, dat is superleuk! De begeleiding tijdens de opdrachten is van hoge kwaliteit en erg persoonsgericht. Daarnaast organiseert Working Talent ook veel activiteiten om collega's te treffen, zodat je lekker kan netwerken. Een echte aanrader voor elke young professional!”