Cyber security
Trainee aan het woord

ISO trainee Terence bij Witteveen+Bos

Information Security Officer Terence Linzey
sep. 2022
Terence Linzey

Kan je iets over jezelf vertellen?

“Hey! Ik ben Terence. Een ontzettende IT-liefhebber! Toch ben ik van origine jurist. Na mijn bachelor rechtsgeleerdheid, heb ik de master rechtsgeleerdheid gevolgd met een specialisatie in Internet, Intellectuele Eigendom en ICT. Dit heb ik gedaan aan de VU in Amsterdam. Altijd was ik al geïnteresseerd in onderwerpen als Privacy en Cybercrime. De keuze voor een stageplek als Privacy jurist was dan ook makkelijk gemaakt. Maar toch zelfs na mijn stage, begon Informatiebeveiliging steeds meer mijn interesse te wekken. Vanaf dat moment ben ik gaan zoeken naar manieren om mij te verdiepen in alles omtrent Informatiebeveiliging. Het leek me supertof om vanuit deze interesse hierin uiteindelijk ook een baan te vinden. Na veel research ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij het traineeship van Working Talent. Dit was een specifiek traineeship om opgeleid te worden tot Information Security Officer. Eigenlijk was dit precies waar ik naar op zoek was.”

Waarom koos je voor een traineeship bij Working Talent?

“Wat mij aansprak in het traineeship was zowel het inhoudelijke leertraject, de nauwe begeleiding tijdens het werk als de mogelijkheid om de CISM certificering te behalen. Hoewel de inhoudelijke cursus vrijwel volledig online heeft plaatsgevonden vanwege de toen nog geldende lockdown, ben ik zeer tevreden over hoe het traineeship tot nu toe is verlopen. Persoonlijke begeleiding staat bij hen voorop, en dat is echt te merken in hoe ze met je omgaan. De inhoudelijke cursus heeft mij zowel veel geleerd over Informatiebeveiliging als een aantal andere onderwerpen zoals Scrum, Microsoft Azure en een aantal soft skills trainingen die goed van pas zijn gekomen. Working Talent staat écht stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling, dat is heel fijn. Ook hebben wij tijdens het traineeship het Information Security Foundation het examen behaald als eerste stap in ons certificeringstraject. Vrij kort na het afsluiten van het examen ben ik aan de slag gegaan op de afdeling Informatiebeveiliging bij Witteveen+Bos in Deventer."

Wat is jouw opdracht bij Witteveen+Bos?

“Helaas mag ik hier niet veel over uitweiden. Maar als ik in grote lijnen de opdracht zou moeten beschrijven, zou het gaan over het ondersteunen van sectoren met het inregelen van informatiebeveiliging. Verschillende onderwerpen komen hierbij kijken, denk aan: het veilig ontwikkelen van software en hoe ga je veilig om met data. Ik ben ontzettend blij met mijn baan bij Witteveen+Bos. Het is een heel fijn bedrijf om voor te werken.”

Informatiebeveiliging en Privacy Congres in Eindhoven

“Vanuit eigen interesse probeer ik altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en privacy. Toen ik destijds aan het rondkijken was voor een baan als privacy jurist, kwam ik al vrij snel Cuccibu tegen. Op LinkedIn plaatsen ze altijd interessante en leerzame artikelen – misschien ben je ze daar weleens tegengekomen. Privacy en informatiebeveiliging onderwerpen die recentelijk in het nieuws kwamen werden eenvoudig uitgelegd. Cuccibu geeft praktische voorbeelden hoe je privacy en informatiebeveiliging kan toepassen in de praktijk – superhandig voor ondernemers bijvoorbeeld. Zo ben ik ook bij het door Cuccibu georganiseerde IB en Privacy congres in Eindhoven terechtgekomen. Een zeer informatieve dag waarbij stil is gestaan bij relevante IB en Privacy onderwerpen. Denk aan: het kunnen aantonen van ‘in control’ zijn van je organisatie, hoe je een awareness programma goed inregelt, de relatie tussen Security en Data analisten en de gevaren van IoT Apparatuur. Naast het opdoen van nieuwe kennis, was het ook zeer waardevol om andere Information Security Officers en Privacy Officers te kunnen spreken om hun ervaringen in het werkveld te horen en daarover te kunnen discussiëren."

Wat is je ambitie?

“Mijn ambitie is om mijn steentje bij te kunnen aan het cyberveilig maken van Nederland. Ik wil mij de komende jaren verdiepen in het verbeteren van informatiebeveiliging en het waarborgen van de privacy. Op lange termijn zou ik me wel wat meer willen richten op cybercriminaliteit. Maar voor nu is de andere kant van dit verhaal - hoe kan ik mensen helpen beschermen tegen potentiële kwaadwillende - ook interessant en motiverend werk. Voordat ik me ga richten op cybercriminaliteit is het goed dat ik eerst een goed beeld heb van de mogelijke schade die cybercrime kan veroorzaken."

Zou jij Working Talent aanbevelen?

“Ik kan Working Talent van harte aanbevelen aan (bijna) afgestudeerden. De inhoudelijke cursus geeft je veel handvaten die je goed kan gebruiken in het werkveld. Je krijgt volop de mogelijkheid om verder door te leren. De begeleiding tijdens de opdrachten is van hoge kwaliteit en erg persoonsgericht. Daarnaast organiseert Working Talent ook veel activiteiten om collega's te treffen zodat het contact goed blijft. Een echte aanrader voor elke jong professional!”

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!