Mark Hink & Bart-Jaap

Tech Units bij Working Talent

Algemeen directeur Working Talent Mark Hink
feb. 2022

Working Talent sterker en leuker maken. Het zijn thema’s waar Mark Hink iedere dag over nadenkt. Soms enkele minuten, vaak langer omdat het sterker en leuker maken van de organisatie nu eenmaal de fundamenten zijn van een hard groeiende organisatie. Wij vroegen Hink naar de vervolgstappen van Working Talent en de ontwikkeling van de IT Tech Units.

Working Talent
Working Talent

Jullie kernactiviteit richt zich op traineehips, waar dienen jullie IT Tech Units dan voor?

Dat klopt, onze organisatie geeft hoogopgeleide starters de kickstart van hun carrière met als doel om binnen enkele maanden volledig mee te draaien bij onze opdrachtgevers. Wij hebben hier diverse IT-traineeships voor ontwikkeld met verschillende uitstroomrichtingen. Deze kernactiviteit zal altijd onze focus behouden. Juist daarom zijn we gaan nadenken hoe we middels andere instrumenten onze IT-traineeships door kunnen ontwikkelen en versterken. Ieder IT-traineeship start met een IT-bootcamp. Dit IT-bootcamp kent eerst een gezamenlijk fundament van drie weken, dit is voor iedere trainee hetzelfde. Daarna kiezen de trainees een uitstroomrichting die het beste bij hen past en splitst de groep zich in kleine groepjes. Dit noemen we de specialisatiefase. Tijdens de specialisatiefase worden de trainees nog 5 weken specifiek opgeleid. De 5 uitstroomrichtingen zijn: DevOps Cloud, Software Development, Data, Security en Business & IT.

Oké, duidelijk, maar hoe zit het nu met die Tech Units?

Per uitstroomrichting van het IT-bootcamp hebben we één Unit gebouwd. Er bestaan dus vijf verschillende Tech Units, in de richtingen DevOps Cloud, Software Development, Data, Security en Business & IT. In de Tech Units werken consultants die uitdagende projecten uitvoeren bij top-200 bedrijven. De consultants in de Units zijn professionals met 2-15 jaar ervaring in de leeftijd tussen de 27 en 40 jaar die veel energie krijgen van innovatie en de nieuwste technieken en methodieken. Ze zijn in staat met hun expertise direct waarde toe te voegen in de teams van onze opdrachtgevers en denken daarnaast mee over de invulling van onze IT-bootcamps. Tevens spelen de consultants een belangrijke rol bij het overdragen van hun kennis tijdens onze IT-traineeships. Als ze het leuk vinden, worden ze op deze manier gekoppeld als mentor of Skill Lead aan verschillende trainees.

Op alle fronten binnen WT kan je op deze manier waarde toevoegen, waardoor je rol binnen de Units heel divers is en blijft. Je kan zeggen, de Tech Units zijn meer dan alleen uitdagende projecten draaien. De consultants in de Units hebben de kennis in huis om onze IT-traineeships sterker te maken en onze trainees te ondersteunen en verder te helpen. Het leuke van werken in de Tech Units is dat je met een club van specialisten in hetzelfde vakgebied van elkaar leert, gave projecten draait en op jouw eigen manier WT versterkt.

En wat als consultant alleen uitdagende projecten wil uitvoeren?

Niets moet, alles mag. Bij ons bepaal je zelf hoe je het beste in je kracht staat. Hierin maken wij het verschil met consultancybedrijven waar de nadruk ligt op uren draaien.

Brian Veltman Unit Manager Cloud DevOps
“Door de onbeperkte leermogelijkheden heb ik hands-on kunnen werken met de laatste DevOps & Cloud tools die de markt te bieden heeft. Ontwikkelen van microservices in React, NodeJS en Kubernetes hebben mij nieuwe inzichten gegeven in de DevOps Way of Working. Daarnaast is mijn werk-privé balans sterk verbeterd.”
Recensie
Thomas Verkooijen Full Stack Developer
“Ik heb alle ruimte om mij te ontplooien in meerdere richtingen. Working Talent geeft mij de vrijheid om te kiezen welke kant ik op ga als professional en ondersteunt mij in wat ik nodig heb om daar te komen.”
Recensie
Gijs Kuijer DevOps Consultant
“Ik voel mij erg betrokken bij WT, terwijl ik vrijwel nooit op kantoor in Oostzaan ben. Dat zegt denk ik al heel veel. Als er moeilijke dingen spelen waar mijn advies nuttig kan zijn wordt er contact met mij opgenomen. Daarnaast zijn er regelmatig gezellige borrels, uitjes en elk jaar een BBQ waar we elkaar weer allemaal zien en bijpraten. Een grote familie zou je kunnen zeggen.”
Recensie
Join us

Start in één van onze Tech Units!

Lijkt het jou ook gaaf om onderdeel uit te maken van één van onze Tech Units? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!