Meyke004
Meyke Harmsen – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Opdrachtgever aan het woord

Teammanager Meyke Harmsen
sep. 2024

Bij Working Talent zijn onze opdrachtgevers een essentieel onderdeel van het succes. Hun beslissing om onze trainees en/of Working Talent Consultants in te zetten, is iets waarop wij trots zijn. Om te laten zien hoezeer wij deze samenwerkingen waarderen, zetten we de spotlight op onze opdrachtgevers. Hier vertellen ze over hun ervaringen met Working Talent. Dit keer: Meyke Harmsen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Samenwerking voor succes

Bouwend aan de Toekomst van RVO

Als Teammanager van het kennisteam Modelleurs werk ik bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO beantwoordt vragen van ondernemend Nederland over duurzaamheid, agrarische vraagstukken, vernieuwingen en internationaal ondernemen. Als RVO bieden we voorlichting, advies en financiering. Ook stellen we regelingen op, voeren ze uit en zorgen we voor de naleving van regels en wetten. Binnen ons team wordt door de modelleurs gebouwd aan de platformen waar een groot aantal van de vele subsidieregelingen kan worden aangevraagd.

Samen werken aan innovatieve oplossingen

Duurzame en effectieve platformen

Binnen ons team komen we uit een situatie waar het merendeel van de collega's extern werd ingehuurd. We vinden het belangrijk om kennis en kunde in huis te hebben en die kennis en kunde vooral ook bij onze interne collega's te hebben. We zijn dus hard aan de slag gegaan om te verambtelijken, dus door meer collega's aan ons te binden en in dienst te nemen bij de RVO. De keuze om trainees in te zetten op basis van een deta-vast constructie helpt ons bij het verwezenlijken van de doelstelling om verder te verambtelijken.


Daarbij zijn er ook nog andere voordelen als je voor een trainee kiest. De trainees waarmee we werken zijn hoogopgeleide young professionals. Ze zijn slim, ambitieus en willen graag leren. We werken met complexe materie en iedere dag brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. We zien dat de mix tussen trainees en ervaren professionals binnen ons team goed werkt. Zo houden we elkaar scherp.

Meyke Harmsen Teammanager RVO
"De samenwerking met Working Talent verloopt soepel en efficiënt. Ze begrijpen precies wat we nodig hebben en kunnen snel schakelen. Dankzij hun betrokkenheid en de inzet van getalenteerde trainees, kunnen wij onze doelstellingen realiseren en effectieve platformen ontwikkelen die ondernemend Nederland ondersteunen."
Meyke001
Korte lijntjes

Efficiënte samenwerking in een nichemarkt

Via mijn collega-Teammanager kwam ik in contact met Working Talent. Uiteindelijk heb ik het stuk externe inhuur en de inzet van deta-vast kandidaten van hem overgenomen en lopen de contacten met Working Talent voornamelijk via mij.


Wij werken met meerdere partijen samen en dus niet alleen met Working Talent. Dat komt doordat we in een nichemarkt werken en de profielen die we zoeken schaars zijn. Daarom werken we ook met andere partijen samen. Working Talent is heel goed in staat om onze vraag te vertalen naar een passende match. Ze leveren intelligente young professionals, die goed bij ons passen en het werk snel oppakken. Working Talent levert altijd én snel. We kunnen goede afspraken maken met elkaar en die afspraken die worden ook nagekomen. Dat is een heel prettige manier van samenwerken.


In de Coronatijd heeft het kennisteam Modelleurs binnen RVO een flinke groei doorgemaakt, onder andere omdat er een aantal subsidieregelingen kwamen om ondernemers te helpen in deze moeilijke tijd en niet te laten omvallen. Het team is in korte tijd verdubbeld. We zijn vanaf dat moment bovendien druk bezig geweest met verambtelijken en zijn van 8 naar 40 interne collega’s gegaan. Hier heeft Working Talent ook een belangrijke rol in gespeeld.


Positieve resultaten behalen we vooral met elkaar en Working Talent is hierbij een goede en betrouwbare partner. Het is al eerder gezegd maar een kort lijntje, weten wat we zoeken en daardoor een hoge slagingsfactor, maakt ons beiden sterker.