Martin Tielemans
Trainee aan het woord

Software Development Trainee

IT trainee Martin Tielemans
mei 2024
Keuze, kwaliteit en kansen

Ontwikkeling bij Working Talent

Voordat ik aanklopte bij Working Talent, werkte ik bij Deloitte. Ik had al langer de wens om mijn kennis te verdiepen over Software Development en Data, en via LinkedIn viel mijn oog op Working Talent. Ik was direct onder de indruk van de verschillende organisaties waarmee ze werken. Dat bepaalde mijn keuze, net zoals het indrukwekkende en uitgebreide aanbod van het lesmateriaal dat ze aanbieden.


De klik was er vanaf het eerste gesprek. Daar merkte ik al snel dat je inspraak hebt in de cursussen die je wilt volgen. Er is ruimte om jouw interesses te volgen bij een groot aanbod van opdrachtgevers. En die wil om jezelf te ontwikkelen vanuit die interesse word je ook vanuit Working Talent aangemoedigd. Die bevestiging kreeg ik nogmaals, omdat ik de kans kreeg om gesprekken te voeren met oud-trainees. Ik heb ze gevraagd naar hun ervaringen en de vaardigheden die zij hebben geleerd, toen wist ik zeker dat het een goede match was.

Groei door het traineeship

Vaardigheden en Kansen

De noodzaak voor iets nieuws ontstond doordat ik bij mijn eerste werkgever merkte dat ik te weinig ervaring kon opdoen in Software Development en Data. Tevens heb ik vanuit mijn studie weinig aandacht besteed aan het ontwikkelen van programma's.


Met het volgen van het traineeship wil ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten en die specifieke vaardigheden ontwikkelen. Om dan vervolgens in aanmerking te komen bij interessante opdrachtgevers, waar ik graag praktijkervaring wil opdoen over front en back-end Software Development. Bovendien ben ik geïnteresseerd in de mate waarin organisaties datagedreven werken.

Start Bootcamp

Persoonlijke ontwikkeling centraal

In december 2023 ben ik begonnen met het bootcamp en ik heb gekozen voor de specialisatie ‘Software Development’. Ik ben voor deze gegaan omdat ik voldoening krijg uit het creëren van oplossingen voor problemen in de maatschappij. Tevens volg ik lessen over data, want ik heb al ervaring in dit vakgebied. Daarbij vind ik de rol van data ongelooflijk interessant, want dit wordt immers steeds belangrijker en is cruciaal bij het nemen van beslissingen.


Tot nu toe heb ik hier een fijne tijd. Ik ben blij om te zien dat er rekening wordt gehouden bij Working Talent met de interesses van de trainees. Ook ben ik onder de indruk van de verschillende boosters waardoor je als professional kunt groeien. Dat zijn lessen waarmee je zowel je Soft- als je Hardskills vergroot.


Ik zou dan ook andere trainees en toekomstige trainees aanraden om hun interesses te volgen. Het is het perfecte vervolg om de carrière te krijgen die je voor ogen hebt.

Over Working Talent

Working Talent is in 2017 gestart met het ontwikkelen en aanbieden van IT traineeships om jong talent klaar te stomen voor het echte werk. Inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 250 collega’s, een kantoor in Amsterdam en Groningen en sinds kort een Duits hoofdkantoor in Frankfurt.


Waar we na een succesvolle start van onze IT traineeships ook maatwerkoplossingen zijn gaan bieden voor verschillende opdrachtgevers. Hierdoor zorgen we dat trainees 100 procent zijn voorbereid als ze starten bij de opdrachtgever. Alles voor een optimaal resultaat.


IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!