IMG 1797
Trainee aan het woord

Soft. Dev. trainee

IT trainee Mariska van Hattum
jan. 2024

Een IT studie op je naam of heb je een IT achtergrond, maar nog niet uitgeleerd? Dat zijn onze IT trainees. Regelmatig laten we één van onze trainees aan het woord. Over hun achtergrond, drive en toekomstplannen. Dit keer: Mariska van Hattum.

Besloot het roer om te gooien

Blij met mijn beslissing

Tot juli studeerde ik Wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik haalde daar ontzettend veel plezier uit en was tot april nog van plan om door te gaan in de academische wereld. Tegelijkertijd wilde ik heel graag een positieve impact maken. Een bijdrage leveren om maatschappelijke problemen op te lossen, in plaats van alleen abstracte wiskundige problemen; want algebraïsche meetkunde staat heel erg ver van de dagelijkse realiteit. Daarom besloot ik het roer om te gooien en te zoeken naar een manier waarop ik met mijn analytische brein een organisatie kan helpen die al de wens heeft om het goede te doen. En zo kwam ik op software development uit.


Mijn scriptiebegeleidster probeerde me nog te overtuigen om bij wiskunde te blijven, omdat ze zag dat ik met het academische pad ook ver zou kunnen komen. Dat maakte de keuze niet makkelijker. Toch ben ik op dit moment blij met mijn beslissing.


Software development spreekt mij aan vanuit mijn wiskundige achtergrond. Ik vind het ontzettend leuk om problemen op te lossen en complexe vraagstukken te vertalen naar concrete functies. Dat enthousiasme kan ik goed kwijt in het programmeren van de Back End. Daarnaast heb ik ook gevoel voor design en maak ik graag mooie dingen, wat goed aansluit bij Frontend-ontwikkeling. Met software development kan ik daardoor dus zowel mijn analytische kant als mijn creativiteit mooi combineren.

Persoonlijke ontwikkeling

Vertrouwen kwam al in de eerste week.

Ik kwam bij Working Talent terecht toen ik al een tijdje op zoek was naar traineeships in de IT. Lokke, een Recruiter (nu doorgegroeid naar Sales Consultant) van Working Talent, benaderde mij via LinkedIn en maakte me enthousiast met haar verhaal.


Working Talent voelde vanaf het eerste moment goed aan. Het contact tijdens de eerste gesprekken was goed, de website had een frisse uitstraling en er was iets unieks aan ze. Achteraf gezien denk ik dat het jonge en toegankelijke karakter van Working Talent goed klikte met mij. Daardoor voelt het ook persoonlijker.


Ondanks het goede gevoel dat ik overhield aan de gesprekken, was het voor mij nog steeds een gok om het contract te tekenen. Ik zou definitief niet verdergaan met wiskunde, en je moet toch een beetje vertrouwen hebben dat je 'goed terechtkomt'.


Dat vertrouwen kwam eigenlijk al in de eerste week. Er hing een goede sfeer op kantoor met fijne mensen om mee samen te werken. De cursusdag bij Krachtzat versterkte dat, toen me duidelijk werd dat Working Talent mijn persoonlijke groei ook echt belangrijk vond.


En toen ik uiteindelijk met een goede opdrachtgever werd gematcht was ik helemaal overtuigd. Toevallig was dat ook direct de eerste waarmee ik een gesprek had! Het sluit perfect aan bij mijn interesses en ambities. Een paar weken geleden heb ik mijn scriptiebegeleidster zelfs nog gemaild dat ik hier inderdaad goed terecht ben gekomen.

Bootcamp

Blootgesteld aan nieuwe uitdagingen

Het was een vrij kort traineeship met een intensieve bootcamp en je wordt daar goed geholpen in de matching met een opdrachtgever. Daarbij sprak de focus op mijn persoonlijke ontwikkeling mij ook zeker aan.


De bootcamp was wel behoorlijk intens! Er komen de eerste weken veel dingen op je af. Een nieuwe omgeving, je leert nieuwe mensen kennen en met nieuwe software werken. Naast de introductie van technische kennis werden er ook softskilltrainingen gegeven, dus je wordt vanuit alle hoeken blootgesteld aan nieuwe uitdagingen. Daarnaast was voor mij het lange reizen van en naar Amsterdam vanuit mijn thuis in Groningen best pittig.


Tegelijkertijd heb ik er wel echt van genoten. We werden al snel een hechte groep, de dingen die ik leerde vond ik erg interessant en er was goede begeleiding. Ik kreeg steeds meer bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt. De cursusdag bij Krachtzat was ook te gek. Van tevoren vond ik dat nog best spannend. Uiteindelijk was het een zeer geslaagde dag van teambuilding waardoor ik veel persoonlijke inzichten kreeg.

Persoonlijk inzicht

Kan volledig vertrouwen op mijn team

Na de beginfase bij Working Talent is het meest waardevolle aspect voor mij het persoonlijk inzicht gebleken. Het besef dat ik volledig kan vertrouwen op mijn team. Dat we elkaar helpen en samen de taak dragen. En daarbij dat we hier allemaal onszelf kunnen zijn. Dat is bijzonder om te ervaren.


Ik zou andere trainees daarom het advies meegeven om er elke dag open en nieuwsgierig in te gaan. Leer wat je kunt leren, ervaar, vertrouw en geniet ook een beetje van de tijd die je met de andere trainees deelt. Dan haal je er een enorm leuke en leerzame ervaring uit.

Alles voor een optimaal resultaat

Over Working Talent

Working Talent is in 2017 gestart met het ontwikkelen en aanbieden van IT traineeships om jong talent klaar te stomen voor het echte werk. Inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 250 collega’s, een kantoor in Amsterdam en Groningen en sinds kort een Duits kantoor in Frankfurt.


Waar we na een succesvolle start van onze IT traineeships ook maatwerkoplossingen zijn gaan bieden voor verschillende opdrachtgevers. Hierdoor zorgen we dat trainees 100 procent zijn voorbereid als ze starten bij de opdrachtgever. Alles voor een optimaal resultaat.


Een greep uit onze opdrachtgevers: ANWB, ING, Nationale Nederlanden, Rabobank, ROBECO, Suitsupply, UMC Utrecht en Achmea.

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!