Business en IT Kop
De onmisbare brug tussen Business en IT

Een cruciale sleutel tot success

Working Talent Business & IT
jun. 2023

In onze moderne samenleving is een goede samenwerking tussen de Business & IT van essentieel belang voor het behalen van zakelijke doelstellingen. In die samenwerking geldt één zeer belangrijk agile principe: "Business people and developers must work together daily throughout the project". Om dit principe te volgen is het dus ook van uiterst belang om medewerkers in huis te hebben die kennis van de Business hebben en van de mogelijkheden binnen IT, die van toegevoegde waarde zijn voor de Business.


Bij Working Talent hebben wij daarom een track binnen ons traineeships die zich expliciet richt op de Business & IT. Trainees worden hiermee bijvoorbeeld voorbereid op een functie als Business analist, requirements engineer of (junior) product owner.

Beeld2
Achtergrond informatie

Waarom is het zo belangrijk

De versnellende IT-ontwikkelingen vormen de basis voor veel van de huidige zakelijke ontwikkelingen. Van cloud computing tot big data-analyse, de IT-wereld verandert voortdurend en bedrijven moeten hierop blijven inspelen om hun concurrentiepositie te behouden en te versterken.


Maar alleen het implementeren van nieuwe systemen en technieken is niet voldoende om zakelijke doelstellingen te behalen. Er moet ook worden samengewerkt tussen de Business en de IT-afdelingen om de juiste strategieën te ontwikkelen en de IT-systemen af te stemmen op de zakelijke doelstellingen om deze vervolgens ook naadloos te kunnen integreren.


Dat omvat ook dat IT-afdelingen nauw dienen samen te werken met andere afdelingen met als doel het verbeteren en versterken van de essentiële activiteiten en processen die de waarde creatie en concurrentievoordeel van een organisatie ondersteunen. Want bij een effectieve samenwerking ontstaan er voordelen!

De sleutel tot concurrentievoordeel

Een aantal voordelen op een rij

  1. Beter begrip van bedrijfsprocessen: Het helpt IT-medewerkers om een beter begrip te krijgen van de bedrijfsprocessen, waardoor ze oplossingen kunnen bieden die beter aansluiten bij de behoeften van de organisatie.
  2. Verbeterde efficiëntie: Processen kunnen sneller worden uitgevoerd en kan de efficiëntie worden verbeterd.
  3. Betere innovatie: de samenwerking kan leiden tot nieuwe innovatieve oplossingen die de organisatie kunnen helpen te groeien en concurrerend te blijven.
  4. Vermindering van miscommunicatie: Het minimaliseren van afstand kan helpen om miscommunicatie te voorkomen die kan leiden tot vertragingen en fouten.
  5. Klantgerichte oplossingen: Het versterken van de brug kan helpen om oplossingen te creëren die beter zijn afgestemd op de behoeften van klanten.
  6. Vermindering van operationele kosten: Door de samenwerking te versterken, kunnen organisaties de operationele kosten verlagen door efficiëntere processen en betere oplossingen.
  7. Snellere time-to-market: Een betere samenwerking kan helpen om de time-to-market van producten en diensten te versnellen, waardoor de organisatie sneller kan reageren op veranderingen in de markt.
  8. Beter risicobeheer: Het versterken van de brug kan helpen om risico's beter te beheren door middel van proactieve probleemoplossing en het vermogen om snel te reageren op bedreigingen.
  9. Verbeterde besluitvorming: Een betere samenwerking kan leiden tot een betere besluitvorming door het combineren van zakelijke en technische expertise, waardoor de organisatie beter geïnformeerde beslissingen kan nemen.
Ontwikkeling van jouw organisatie

De Human Factor

Een belangrijk aspect in deze samenwerking is de Human Factor: het hebben van goed opgeleid en gemotiveerd personeel aan beide kanten van de brug en IT-medewerkers die beide kanten in verbinding brengen.


Deze medewerkers moeten niet alleen beschikken over de technische vaardigheden om de systemen te ontwerpen, implementeren en onderhouden, maar ook over de communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen communiceren met de Business. Eveneens om de behoefte van de Business te vertalen naar de IT-afdeling. Ervaring en kennis mag bij deze medewerkers zeker niet ontbreken, maar de instroom van nieuw personeel kan leiden tot nieuwe perspectieven.


Nieuw ‘jong’ talent is vaak goed op de hoogte van de nieuwste technologieën en kan deze kennis snel toepassen in de praktijk. Daarnaast hebben deze nieuwe talenten vaak een frisse blik op bestaande processen en kunnen zij met nieuwe ideeën en oplossingen komen. Onze track Business & IT is er specifiek op gericht dat onze talenten een waardevolle bijdrage kunnen leveren in de verbinden tussen beide factoren.

The 'war on talent'?

Hoe kom je aan nieuw talent?

De zoektocht naar nieuw talent kan een tijdrovende en soms frustrerende activiteit zijn. Vooral in de afgelopen jaren waarbij er sprake is van een ‘war on talent’.

Met onze traineeships spelen wij in op de behoefte voor goed opgeleid IT-personeel. Gedurende onze traineeships worden recent afgestudeerde starters opgeleid en begeleid om professionele IT-medewerkers te worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een intensief trainingsprogramma waarbij de IT-studenten worden opgeleid in de nieuwste IT-ontwikkelingen en communicatieve vaardigheden.

Onze propositie

Wij ontzorgen

Bij Working Talent zijn wij erin gespecialiseerd IT-talenten te vinden, op te leiden en te matchen aan de juiste opdrachtgevers. Onze opleiding, in de vorm van IT traineeships en startende met een intensieve bootcamp zijn zo ingericht en worden continu geüpdate zodat het optimaal aansluit bij de vraag van onze klanten. Ze worden op de hoogte gebracht van de laatste tooling en technieken. Daarbij focussen wij sterk op de ontwikkeling van hun communicatie vaardigheden.


Tijdens de bootcamp specialiseren de trainees zich in de richting van Data, Software Development, DevOps Cloud, Business & IT of Security. Dit allemaal onder begeleiding van ervaren trainers die weten wat een trainee nodig heeft om snel van toegevoegde waarde te zijn binnen jouw organisatie.


Wil jij meer weten over de mogelijkheid, de voordelen en/of onze dienstverlening? Neem gerust contact op! Houd ook zeker onze site en kanalen in de gaten.

IT-traineeship
Start jouw IT carrière bij WT!