CDD

CDD trainee aan het woord

CDD Trainee Robeco Femke Houben
mrt. 2022

Ik ben Femke Houben, 23 jaar en geboren in Oosterhout. In januari ben ik afgestudeerd van de studie Rechten. Tijdens mijn studie vond ik het strafrecht het leukste, daarom heb ik in die richting een afstudeerproject gezocht. Mijn afstudeerstage heb ik bij een klein onderdeel van de politie gedaan dat onderzoek deed naar eer gerelateerd geweld. Dat vond ik een heel interessant onderwerp en het bleek dat daar ook juristen voor nodig zijn om de wet en de praktijk te koppelen voor zo’n afdeling.

Het onderzoeken, analyseren en criminaliteit bestrijden vond ik tijdens mijn stage erg leuk. Vandaar dat ik na mijn stage op zoek ben gegaan naar een baan waarin ik deze componenten kon combineren. Ik heb breed gezocht op het woord analist en zo kwam ik veel vacatures voor CDD Analist tegen en die spraken mij enorm aan. Uiteindelijk sprong het CDD traineeship van Working Talent eruit.

Working Talent
Het traineeship

Waarom heb jij voor het CDD-traineeship gekozen?

Ik heb voor het CDD-traineeship gekozen omdat ik het vak CDD erg interessant vind, maar ik miste de inhoudelijke kennis nog. Aan het begin van het traineeship krijg je een inhoudelijke opleiding en daarna leer je verder terwijl je aan het werk bent. Je krijgt persoonlijke begeleiding vanuit Working Talent, waarbij je persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Voor mij was dit een mooie opstap omdat ik net klaar was met mijn opleiding. Bij aanvang van het traineeship was het meteen duidelijk bij welke opdrachtgever ik zo gaan werken, namelijk Robeco. Ik vond het ook interessant dat de mogelijkheid bestond dat ik uiteindelijk in dienst zou kunnen treden bij Robeco. Mocht dat niet het geval zijn, weet ik dat Working Talent tegen die tijd altijd op zoek zal gaan naar een andere mogelijkheid die bij mij aansluit. Het is fijn om zo’n vangnet te hebben.

CDD Analist

Waar houd jij je als CDD Analist dagelijks mee bezig?

Ik schrijf dossiers met betrekking tot particuliere klanten. Hierbij onderzoek ik of Robeco de verhoogde risico’s naar aanleiding van het (fiscale) woonland of de politiek prominente functie van deze klanten kan mitigeren, waardoor de klantrelatie kan voortbestaan. Gezien ik eerder zakelijke klanten heb onderzocht, heb ik er later voor gekozen om onderdeel te zijn van het team dat onderzoek doet naar de particuliere klanten van Robeco. Hierdoor kan ik namelijk alle kneepjes van het CDD-vakgebied leren.

Bij klanten die in een hoog risicoland woonachtig of belastingplichtig zijn, dient sprake te zijn van een binding met Nederland. Om deze reden wordt hier onderzoek naar gedaan. Ook ga je na waarom iemand woonachtig en/of belastingplichtig is in een hoog risicoland en onderzoek je waar het geld dat bij Robeco wordt ingebracht vandaan komt.

Een klant die een politiek prominente functie bekleedt, wordt aangemerkt als een ‘Politically Exposed Person’ (PEP). Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een minister, een Eerste of Tweede Kamerlid en een rechter van de Hoge Raad. PEP’s kunnen een risico vormen omdat er bijvoorbeeld sprake kan zijn van corruptie, omkoping of belangenverstrengelingen. Bij deze klanten is het de bedoeling dat wordt onderzocht of hun totale vermogen op integere wijze vergaard is, welk wordt onderbouwd door bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting.

Enthousiast geworden?

Solliciteer vandaag nog!

Ben jij naar aanleiding van het verhaal van Femke enthousiast geworden en heb jij ook interesse in een CDD-traineeship? Bekijk de openstaande vacatures voor meer informatie en solliciteer!

recruitment consultant
Start je Recruitment carrière bij WT!